Christian Carlsson vill se hårdare tag.
1 av 2
Christian Carlsson vill se hårdare tag. - Foto: Thomas Nordwall/TT
Christian Carlsson.
2 av 2
Christian Carlsson. - Foto: Thomas Nordwall

Nya KDU-ordföranden: De som stödjer terrorism ska dömas för landsförräderi

KDU: Kristdemokraterna är det enda partiet i Alliansen som vill lägga en gemensam borgerlig budget och utmana regeringen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vi i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) är det självklara alternativet för alla borgerliga ungdomar till höger som vill att Sverige ska fortsätta bygga på våra traditionella värderingar, de idéer och den människosyn som historiskt har gjort vårt land starkt. Vi är den främsta organisationen för frihet, ansvar och gemenskap, och det gör oss till Sveriges viktigaste ungdomsförbund.

Kristdemokraterna är det enda partiet i Alliansen som vill lägga en gemensam borgerlig budget och utmana regeringen, men vi låter oss inte nedslås av att de tre liberala partierna sviker i regeringsfrågan.

Vår främsta uppgift är och förblir att snarast sparka ut sossarna från Rosenbad, även om Jan Björklund och Liberalerna vill ha dem kvar. Sverige står inför stora utmaningar och behöver en borgerlig regering nu, för att möta dem.

Migrationskrisen och det omfattande flyktingmottagandet har medfört att en realistisk migrationspolitik och en högre ambition med integrationen är viktigare nu än någonsin, men Sverige behöver också en politik för starkare familjer.

KDU kommer inte tveka att gå till borgerlig motoffensiv mot både socialister och liberaler, för att underlätta i vanliga människors vardag. Sänkta skatter, valfrihet för familjen samt bättre villkor för landets företagare så att fler kan få jobb ger människor frihet, men det skapar också förutsättningar för starkare familjer.

För att människor ska kunna leva sina liv i frihet och planera sin framtid behöver även tryggheten finnas där och fungera. Den ska finnas i våra egna bostadsområden, och i hela Sverige. KDU kräver 10 000 fler poliser, hårdare straff för vålds- och sexualbrott och utreda möjligheten att utöka polisens möjlighet att använda sig av brottsprovokation för att bekämpa brott som exempelvis barnpornografi, människohandel och grov organiserad brottslighet.

Vi kommer också att vara tuffa mot terrorismen. De som stödjer terrororganisationer som Islamiska staten ska kunna dömas för landsförräderi och få sitt svenska medborgarskap återkallat och KDU kommer även fortsättningsvis att arbeta för ett starkare försvar.

Vi föreslår fördubblade försvarsanslag, värnplikt och medlemskap i Nato. När Ryssland rustar upp är det särskilt viktigt att visa att vi anser att vår frihet, demokratin och människorna som bor här är värt att försvara.

Vårt land står inför stora utmaningar, men utmaningar är till för att övervinnas. KDU vill vara den borgerliga höger som ger svenska folket hoppet och framtidstron tillbaka. Vi lovar att arbeta för ett friare och tryggare Sverige.

Christian Carlsson,
Förbundsordförande, Kristdemokratiska ungdomsförbundet

---

KDU har även tidigare krävt hårdare tag mot terrorister. Bland annat i den här artikeln.

/
KDU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.