1 av 3
- Foto: Pixabay/Privat
2 av 3
- Foto: Pixabay
3 av 3
- Foto: Privat

Nathalie, 18: Är du tjej och singel? Då måste det vara något fel på dig

"Människor omkring oss undrar ständigt hur vi mår, eller om vi har träffat någon ny än"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nathalie Majdek Mathisen är 18 år och bor i Borås.

Hon driver bloggen provoceradplatina

Oberoende av om man är en singeltjej som är supernöjd, eller en som är aktivt sökande så tvingas man från tid till tid att känna sig som ett gigantiskt, eländigt misslyckande.

De flesta av oss singeltjejer har någonsin ställt sig frågan varför man fortfarande är ensam, och människor omkring oss undrar ständigt hur vi mår, eller om vi har träffat någon ny än.

Men vad är egentligen felet med att vara singel? Varför tar alla föregivet att man som tjej vill ha en partner? Ta bara familjemiddagar som ett gott exempel, förutom att prata om hur det går i skolan så brukar släkten vilja veta om man som singel, har skaffat sig en pojkvän.

Har jag rätt? Familjen kan sitta kring bordet när frågan kläcks och ögonen blir genast som pilar mot en själv. Nervöst, medan man ler, tar man en extralång tid på sig och sedan svarar man krystat i stil med: ”jo …, nej, det har jag ju inte än”.

Alltid är det också någon som ska kommentera att ”den rätta finns där ute ändå” och att man "bara måste vänta".

De menar väl, men dessa stunder kan enkelt trigga tankar som säger att det är något fel på oss, även om man trivs som singel.

Vi tjejer förväntas på något vis alltid vilja ha en pojkvän (och en flickvän har jag då aldrig heller hört släkten fråga om).

Men det man måste komma ihåg är att man själv är den som ställer kraven i sitt liv, och om man inte har några problem med att vara singel så är det inte heller några problem med att vara singel!

Ta alla dessa frågor från omvärlden med en klackspark! Det gör jag. Fokusera på att ta vara på den tiden du har som singel – även om du ibland längtar efter en partner, för det är ju faktiskt under den här tiden vi har möjligheten att vara fullständigt själviska!

Vi kan utforska oss själva, ensamma! Testa nytt och ha det roligt! Så var stolta och dejta er själva istället.

Nathalie Majdek Mathisen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.