Morgan Rohlwin vädjar om hjälp i sin stad Malmö
1 av 3
Morgan Rohlwin vädjar om hjälp i sin stad Malmö - Foto: Privat/TT
Malmö
2 av 3
Malmö - Foto: TT
Morgan Rohlwin
3 av 3
Morgan Rohlwin - Foto: Privat

Morgan, 22: Folk skjuts till döds i Malmö – bryr du dig ens, Anders Ygeman?

"Jag vaknar på nätterna av blåljussirener, det snackas på stan om händelserna och smeknamnet ”Sveriges Chicago” börjar dyka upp igen."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Morgan Rohlwin är 22 år och bor i Malmö.

Han är yrkesmilitär och malmöit.

Malmö, mitt hjärta blöder. Nu har det hänt igen, mitt i staden jag älskar har det ännu en gång avlossats skott och nu är vi ännu en gång där vi var för ett par år sedan då det var vardagsmat att det sköts.

Medier slutade nästan rapportera om det, det lockade inga läsare längre. Jag sitter och tittar ut genom mitt vardagsrumsfönstret på Högaholm, en bit söder från centrala Malmö och ser en helikopter snurra uppe i den mörka himlen. Jag förstår direkt vad som har skett, det börjar bli en hemsk vana igen.

Jag vaknar på nätterna av smällar och blåljussirener, det snackas på stan om händelserna och smeknamnet ”Sveriges Chicago” börjar dyka upp igen. Jag hatar verkligen det smeknamnet. Hur får vi stopp på detta?

Civilkurage och stöd från regeringen. Nu syftar jag såklart inte på något form av medborgargarde, utan vi måste visa att vi inte viker oss, att vi inte ger oss, att vi inte räds de som sker. Men framför allt måste vi visa vårt stöd till personer som kämpar för att få Malmö på rätsida igen, de personer man kastar sten på och skjuter raketer mot. Poliser, brandmän och ambulanspersonal.

Personer som utan att tveka kastar sig in i en livsfarlig situation, de som utan att blinka är beredd att offra sitt liv för någon de inte träffat tidigare i hela sitt liv. Och stödet från regeringen? Mer resurser till personer och myndigheter som förtjänar de, mer resurser där det behövs just nu, inte på sikt.

Och närvaro, regeringen måste visa sin närvaro i Malmö, det hjälper inte att bara beklaga sig i media men sitta kvar i huvudstaden, ni måste visa att ni bryr er på ett sätt som övertygar befolkningen. Visa er här, var med i demonstrationer, prata med folk som upplever dessa hemskheter varje dag.

Och det funkar inte att komma hit en gång och beklaga sig Anders Ygeman, det är inte övertygande. Malmös befolkning behöver känna på riktigt att man har ert stöd, det behövs en större ansträngning för att övertyga oss, för just nu känns det bara som ni inte bryr er på riktigt om att det skjuts i Malmö igen.

Vi måste få stopp på detta kaos som håller på att uppdagas igen annars riskerar Malmö att bli den mörka fläck på kartan igen. Så kan vi inte ha de, så är inte mitt Malmö.

Morgan Rohlwin

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.