1 av 3
- Foto: TT/TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Kent Ekeroth (SD): Efter attacken – det här borde Sverige göra nu

Kent Ekeroth (SD): "Det finns ingenting som visar att de andra sju partierna, eller media, på riktigt kommit till insikt".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

När man säger ”vad var det jag sa” ses det ofta som ett icke-konstruktivt inlägg i en debatt. I riksdagsdebatter har jag fått höra att det är lönlöst att fokusera på vad som varit utan nu ska vi istället ”se framåt”.

Jag vidhåller dock att det är av ytterst vikt att påminna och påtala just det faktum att vissa totalt misslyckats med sin politik, eller i medias fall, med deras analyser eller ställningstaganden.

Detta blir väldigt uppenbart i kölvattnen av den hemska terroristattacken i Stockholm i fredags.

Som jag berättade för Beatrice Ask i en riksdagsdebatt förra året så är ”vad var det jag sa”-argumentet närmast helt centralt eftersom det är ett tydligt sätt att till svenska folket och de som väljer politiker i allmänna val att visa vem som förtjänar deras förtroende.

För vem förtjänar förtroendet mest? De som haft totalt fel, inte bara en gång i en fråga utan i alla tyngre frågor i decennier, som under galgen anpassar sin politik, åtminstone i retoriken, och därmed kopierar den politik de i decennier föraktet, skymfat och sagt är fel?

Eller de som under samma period förutspått vad som kommer hända och lagt förslag som skulle förhindrat eller i alla fall drastiskt förbättrat situationen? För mig är svaret uppenbart.

För denna förmåga att förstå verkligheten och världen, förmågan att göra det i tid och styrkan att våga stå för det när det inte är populärt är vad som borde definiera politiker och politiska partier. Avsaknad av denna förmåga, under årtionden, borde på samma sätt diskvalificera.

När nu de andra sju partierna, ackompanjerat av media, ropar efter de åtgärder de för bara några dagar sedan var motståndare till, åtgärder som Sverigedemokraterna genom undertecknad drivit i många år, visar det just detta: deras totala avsaknad av förmåga att analysera verkligheten samt desperata försök att återigen lura svenska folket att de förstår. Men de förstår inte.

Hade de haft en genuin förståelse hade de långt tidigare sagt ja till våra förslag eller lagt dem själva. Låt mig ge bara några av många exempel:

Terrorresorna: Jag krävde skärpt lagstiftning redan 2013 och debatterade detta mot dåvarande justitieminister Beatrice Ask. Hon sa tre gånger i den debatten att hon är nöjd med lagarna. Vänstern gjorde inget under sin tid i opposition.

Lagen om särskild utlänningskontroll: Jag har i många år krävt skärpningar av den lagen, bland annat att det inte räcker med anmälningsplikt hos polisen utan dessa hot mot rikets säkerhet ska tas i förvar. Moderaterna kritiserade mig bland annat. Inga andra partier hörsammade detta.

Utvisning av kriminella utlänningar: en av de första motioner jag la till riksdagen. Samtliga partier argumenterade emot och röstade nej och har inte lagt egna förslag.

Illegala invandrare: nu ropas det efter kontroll och det orimliga i att man låter dem springa fritt i landet. Men alla partier utom SD har underlättat och uppmuntrat illegala att stanna i landet vilket bland annat visades tydligt den 22 maj 2013 när en lag klubbades som gav illegala invandrare långtgående rättigheter till vårt välfärdssystem.

Det finns många fler exempel men på grund av platsbrist kan jag inte räkna upp dem alla.

Det finns ingenting som visar att de andra sju partierna, eller media, på riktigt kommit till insikt. Det enda som händer nu är att de återigen under galgen, utan att egentligen förstå, anpassar sig för stunden.

Min poäng är denna:

Om man fortsätter ge sitt förtroende till folk vars ideologiska kompasser visat oss fel ända fram till nu, var kommer de då föra oss i framtiden?

Kent Ekeroth

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.