1 av 3
- Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: Privat

Lady Dahmer: Din "oro" över andras vikt bidrar bara till självhat

Lady Dahmer: "Om du bryr dig om dina nära eller kära så ser du till att hen mår bra och trivs i sig själv, med livet. Oavsett storlek".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

"Men hallå min pappa/mamma/mormor är så tjock och jag är rädd att de ska dö, ska jag bara sitta och titta på och inte säga nåt?"

Ja precis så ska du göra. Du ska sätta dig ner, möjligtvis meditera en stund om det är svårt att hålla klaffen, och inte säga ett endaste jävla ord om hur orolig du är över deras vikt eller liv. Andas in. Andas ut. Och håll käften.

För vet du? Det enda du kommer åstadkomma är att dina kära eller nära mår dåligt. Inget annat.

Hen kommer inte börja banta (eller det kanske hen gör, förmodligen inte, och hen kommer misslyckas och må ännu sämre). Hen kommer inte gå ner i vikt. Hen kommer inte göra några förändringar alls.

Hen kommer bara må dåligt. Hen kommer bara att känna ångest och självhat (som hen förmodligen gör ändå men som förvärras av andras jävla tjat och gnat) och oro för dig och din upplevelse. Och det är så jävla egocentriskt.

Om du bryr dig om dina nära eller kära så ser du till att hen mår bra och trivs i sig själv, med ditt sällskap, med livet. Oavsett storlek.

Det har inget att göra med att man vill att personen ska "vara kvar i livet", utan det handlar om att man med sitt jävla tjat bryter ner andra. Och detta drabbar oss alla. Det drabbar mig. Det drabbar alla tjocka jag känner som har familjemedlemmar som med sin jävla välvilja ger oss ångest och självhat för att "de vill ha oss kvar i livet".

Jag tvivlar inte på att de vill just det, men de får sätta sina egna jävla känslor åt sidan och faktiskt tänka på den person de utsätter för sin egna ångest och vad detta har för konsekvenser. Jag är så jävla trött på att må dåligt för att nån annan är orolig över nåt som jag inte kan förändra.

Skriv dagbok, gå till en terapeut, ring en kompis och prata ut och för fan håll käften.

Lady Dahmer

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.