1 av 3
- Foto: Privat/Polisen
2 av 3
- Foto: Polisen
3 av 3
- Foto: Privat

Lady Dahmer: Det är inte konstigt att pojkar blir våldtäktsmän

Lady Dahmer: "Det är absurt att tro sig att den man- och kvinnosyn vi grundar hos pojkar och flickor inte följer med upp i vuxen ålder"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vad är det som får vuxna män att fotografera under en kvinnas kjol?

Frågan är retorisk för jag vet precis varför: män ser kvinnor som allmänt gods. Vi är villebråd och måste alltid vara beredda på att utsättas för sexuella övergrepp.

"Inte alla män!" ropar du kanske indignerat nu och nej, alla män fotar inte under kvinnors kjolar men alla män har fått lära sig att kvinnor är sexuella objekt.

Och det tar sig uttryck på det här sättet: en man som tar sig friheten att fotografera en kvinnas underliv och en hovrätt som låter honom komma undan med det helt enligt tradition. Han var ju full och i Sverige tar man ändå inte sexuella övergrepp på sånt stort allvar. Lite får väl kvinnorna tåla?

Inte ens när en man våldtar behöver han ta ansvar. Ansvaret ligger ju på henne, hon skulle ju ha tänkt på än det ena, än det andra. Och kvinnor som får en kamera under kjolen får väl skylla sig själv? Hon kan väl bara sluta ha kjol?

Men det börjar tidigt. Sättet vi ursäktar pojkar på när de går över gränsen och sättet vi lär flickor att tolka övergrepp som komplimanger. Vi lär helt krasst barnen att pojkar inte kan kontrollera sig själva. Att de inte vet och förstår bättre.

Att det till och med är positivt, egentligen, att bli kränkt sexuellt. När någon feminist som jobbar med just kvinnor som utsatts för sex- och våldsbrott sen råkar säga att män är djur så blir hon kölhalad och bränd på bål för hur VÅGAR HON säga nåt sånt?

Det är absurt att förvänta sig att den man- och kvinnosyn vi grundar hos pojkar och flickor i barndomen inte följer med upp i vuxen ålder och det är absurt att tro att det inte ska komma att påverka resten av samhället.

Lady Dahmer

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.