1 av 4
- Foto: Privat/TT/TT
2 av 4
- Foto: Thomas Johansson / Thomas JohanssonTT
3 av 4
- Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT
4 av 4
- Foto: Privat

Tänk om hästtjejer skulle bete sig som fotbollskillar gör

Maria Stambro: "Jag såg hur några av de största hästtjejerna dessutom tog tag och klämde på skreven på några män som stod fel."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Maria Stambro är konstnärlig ledare och utställningsproducent.

Åh nej, nu är det de där jäkla ridsporttävlingarna på Arenan igen!

Jag bävar att åka hem! Jag känner att pulsen ökar och jag blir alldeles kallsvettig. Ska inte en man kunna få åka tunnelbana i lugn och ro?

Skandal att de där skräniga hästtjejerna i tusentals ska fylla tunnelbanan skrikande "ROLF-GÖRAN! MAAAALIN!!!!" maskerade i ridhjälmar så det slår lock för öronen på vanligt folk som åker.

"BALLE BALLE HÄSTBALLE" och"JÄVLA KUK" skanderade de också och spottade i ansiktet på några stackars medelålders män som bara råkade åka på fel tåg.

Jag såg hur männen kände sig hotade och försökte krypa ihop och några pappor höll för öronen på sina barn. Många barn grät förtvivlat men tjejerna bara fortsatte skrika. Såg hur några av de största hästtjejerna dessutom tog tag och klämde på skreven på några män som stod fel.

Några tjejer i höga ridstövlar hånade en väldigt manlig man och sa att deras häst har mycket större kuk. Han verkade jättebesvärad och rädd och när han skulle gå av så blev de mer hotfulla och aggressiva. Han grät nästan. En tjej slog till honom innan han kunde tränga sig ut.

Vid Gullmarsplan klev tjejerna av och började galoppera runt på perrongen och tända bengaler som de kastade mot alla andra resenärer. Dessutom viftade de runt med sina ridspön så det ven i luften och de som kom i vägen fick sig en brännande snärt.

Flera personer höll på att bli nedsprungna och nedknuffade från perrongen av hästtjejerna, flera hundra stycken var de! Flera pappor försökte bilda cirkel för att skydda sina gråtande barn innanför men tjejerna bara fortsatte trycka på och skrika – sjukt obehagligt och hotfullt.

En stor tjej i ponnyflätor stod och skrek rakt i ansiktet på en pappa med bebis i en Baby Björn på bröstet. Bebisen var helt skräckslagen och illskrek men tjejen brydde sig inte ett skvatt utan fortsatte att torna upp sig över mannen och skrika rakt i ansiktet på dem!

Varje månad händer det, det är skandal att vanliga män inte ska kunna åka tunnelbana hem från sina jobb minst en gång i månaden på grund av de där hästsporttävlingarna, utan måsta använda andra resrutter för att komma hem.

Massa poliser som kostar skitmycket pengar men inga på perrongerna att hålla ordning! Varför gör inte poliserna något? Är de rädda för de här tjejjerna eller har de mutats av ridsportmaffian?

Vanligt folk är skitskraja för de här tjejerna och ofta hoppar de på människor också och hotar dem. Och att det här sanktioneras! Varje månad när de har sina hästderbyn eller vad det kallas och ofta annars också.

Värst är det när det är olika stockholmsryttare som tävlar mot varandra. Då löper de amok på alla Stockholms gator och skriker och slåss och kastar hästbajs omkring sig.

Hörde att flera tjejer också hoppat på manliga journalister som stod där utanför och försökt hångla med dem, när de var i direktsändning i TV. De kunde knappt värja sig! De verkar rikta in sig på vita medelålders män. Ingen man går säker när de dagar de invaderar staden i tusentals.

När tävlingarna sen är slut ligger gatorna fulla med hästskit...

Maria Stambro

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.