Bajamajor vid Bråvalla festivalen.
Bajamajor vid Bråvalla festivalen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Shit! Vad mycket skit!

Festivalsommaren börjar lida mot sitt slut. Då kan det vara "kul" att räkna lite. Till exempel på hur mycket det bajsas på Sveriges festivaler.


Festival betyder inte bara musik. Det betyder också toalett-köer och klaustrofobiska besök i stekheta bajamajor. Man vill inte gärna ens tänka på hur mycket avföring som det blir i slutänden.

Men nu gör vi det ändå. Nyheter24 ringde hyrtoaletten.se, som bland annat hyr ut portabla toaletter till göteborgska Metaltown. En festival som drar ungefär 25 000 besökare.

Dit hyr man då ut 250 toaletter som rymmer 310 liter och töms fyra gånger under festivalens gång. Sammanlagt alltså hela 310 000 liter avföring.

Och då är ändå Metaltown en, i jämförelse, ganska så liten festival. För vi över samma beräkningar till Sveriges största festival, nystartade Bråvalla festivalen, med ungefär 50 000 besökare.

Det skulle alltså betyda att de glada gamängerna på plats i Norrköping "gjort sig av med" ungefär 620 000 liter avföring. En rätt mäktig siffra, som alla med lite vett i kroppen dock föredrar att inte tänka på.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!