Alicia Keys predikar ofta om vikten av jämnställdhet och har skrivit låten "Superwoman" hennes egna bandmedlemmar sextrakasserar dock kvinnor.
1 av 5
Alicia Keys predikar ofta om vikten av jämnställdhet och har skrivit låten "Superwoman" hennes egna bandmedlemmar sextrakasserar dock kvinnor. - Foto: Mattias Hellström
Nu efterlyses en debatt om sexismen i musikbranschen.
2 av 5
Nu efterlyses en debatt om sexismen i musikbranschen. - Foto: Mattias Hellström
Ännu är ingen polisanmälan uppträttad men den kan komma enligt Jonna Sima.
3 av 5
Ännu är ingen polisanmälan uppträttad men den kan komma enligt Jonna Sima. - Foto: Mattias Hellström
4 av 5
- Foto: Mattias Hellström
5 av 5
- Foto: Mattias Hellström

Svensk journalist sextrakasserad av Alicia Keys bandmedlemmar

Journalisten Jonna Sima sextrakaserades av Alicia Keys musiker i en bil strax efter det hyllade framträdandet på Way Out West. Sima berättar nu själv om händelsen:
"De skulle släpa med mig till hotellet och göra något med min 'pussy'."


Det var under avslutningskvällen på Way Out West den 10 augusti, som journalisten Jonna sima fick skjuts med Alicia Keys band för att undkomma spöregn. Sima beskriver nu den otäcka händelsen i en artikel på SVT debatt

Skulle vara tillgänglig och villig

"De hade en tydlig uppfattning om att en tjej som satte sig i deras bil också skulle vara tillgänglig och villig. När jag markerade att det inte var på det viset blev de genast aggressiva", säger Jonna Sima till GP.

Initialt tyckte Sima att gruppen verkade trevliga och hade dessutom känt sig trygg med att det satt en kvinnlig chaufför i framsätet. Så var alltså inte fallet. 

Hotade slänga ut henne ur bilen

"Den pådrivande mannen sa att de skulle kunna släpa med mig till hotellet och göra något med min 'pussy' om de ville. Och om jag inte skärpte mig skulle de slänga ut mig ur bilen", skriver Jonna Sima som nu efterlyser en debatt om sexismen i musikbranschen.

Way Out Wests arrangör Luger beskriver händelsen som "oacceptabel" och har lovat att kontakta Alicia Keys management för att markera detta. 

Ännu är ingen polisanmälan upprättad. 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.