Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 093 Besökare idag: 9 140
annons
annons
Laddar...
 

Forrest Gump

Originaltitel: Forrest Gump
Regissör:Robert Zemeckis
Utgivningsår:1994
Längd: 142 min
Antal betyg:78536 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Forrest Gump:

Forrest Gumps liv skildras under tre våldsamma decennier. Från att ha ansetts vara efterbliven blir han toppidrottsman, krigshjälte i Vietnam och framgångsrik affärsman. Det enda Forrest egentligen vill är dock att hans livs kärlek Jenny ska ha det bra. Forrest förkroppsligar en tidsålder, en lössläppt oskuld i ett USA på väg att förlora sin oskuld. Hans hjärta vet vad hans begränsade IQ inte kan förstå. Baserad på romanen "Forrest Gump" av Winston Groom från 1986.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Benjamin Buttons otroliga liv
Originaltitel: The Curious Case of Benjamin Button
Regissör: David Fincher
År: 2008
Genre: Drama, Romantik, Fantasy, Mysterium
Film nr.: 62589
Benjamin Buttons otroliga liv
Titel: Big Fish
Originaltitel: Big Fish
Regissör: Tim Burton
År: 2003
Genre: Drama, Komedi, Romantik, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 16934
Big Fish
Titel: Rain Man
Originaltitel: Rain Man
Regissör: Barry Levinson
År: 1988
Genre: Drama, Roadmovie
Film nr.: 306
Rain Man
Titel: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Originaltitel: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Regissör: Felix Herngren
År: 2013
Genre: Drama, Komedi, Äventyr
Film nr.: 107026
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Titel: My Name Is Khan
Originaltitel: My Name Is Khan
Regissör: Karan Johar
År: 2010
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 78851
My Name Is Khan
- Visa fler...

Skådespelare:

Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Mykelti Williamson, Sally Field, Michael Conner Humphreys, Hanna Hall, Haley Joel Osment, Siobhan Fallon, Harold G Herthum, Marlena Smalls, Aaron Izbicki, Michael Burgess, Steven Griffith

Manus:

Eric Roth

Genre:

Drama, Komedi, Romantik

Produktionsland:

USA

Recension Forrest Gump

- stjert_89 sätter betyg 3 och skriver:
Forrest Gump är en film om en pojke/man med mycket begränsad intelligens. Trots detta lyckas han med både det ena och det andra i denna film. Till exempel hinner han med att bli en mycket framgångsrik marinsoldat och en framstående affärsman. Hela filmens handling är som en enda lång berättelse av huvudpersonen Forrest Gump. Han sitter på en parkbänk, väntandes på en buss, och berättar sin livshistoria...

Recension av Forrest Gump - Läs hela!

Med i listor: 90-tal Top 50, Drama Top 50, Filmer flest filmtipsare äger, Filmtipset Top 30, Filmtipsets Topp 250, Komedi Top 50, Komisk mix, Medlemmarnas favoritfilmer, Oscars, Romantik Top 50, Startpaket 1
Filmnummer: 10
Diskussioner om Forrest Gump  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Forrest Gump (1101 st)
Kayzyn (Anmäl)   21:44 13/6
Undrar hur den här kunde norpa Oscarn för bästa film istället för Pulp Fiction.
mattiask (Anmäl)   11:23 21/5
Hade bara sett delar av filmen innan jag satte mig ned igår kväll för att se hela filmen. Finns så otroligt många bra filmer (Av topp 20 här på filmtipset) som jag enbart nu sett två stycken. Men hur sjuttan kunde jag ha missat att se hela det här mästerverket? Den här tillsammans med Nyckeln till frihet samt Memento är nog mina topp 3 bästa filmer just nu. Nu ska jag iofs titta på Gökboet för första gången ikväll. Får se vart den hamnar. Men som sagt, Forrest Gump är just nu världens bästa film. Tom Hanks är lysande rakt igenom. Herre min skapare vad bra han är!
LabelJWax (Anmäl)   09:03 23/1
Man kan väl ändå inte ogilla denna?
chimandra (Anmäl)   20/12 2014
Den här filmen delar första platsen som världens bästa film med Gökboet som också är fantastiskt bra. Forrest Gump är en helt underbar,härlig, trygg och pålitlig person ett stort hjärta. Honom skulle jag vilja ha till vän, han skulle tveklöst bli min bästa vän som jag visste att jag kunde lita på i alla väder.Tom Hanks är omänskligt bra i sin roll. Men han spelar inte Forrest Gump han är Forrest Gump. Den är filmen innehåler allt man vill att en film ska innehålla och mycke mycke mer. Jag tycker ärligt synd om de som sätter låga betyg på den här filmen för de har inte förstått att de har fått varit med om något stort. En film som lever kvar för resten av livet. Forrest Gump är helt klart ett mästerverk.
chimandra (Anmäl)   20/12 2014
Världens bästa film som delar första platsen med Gökboet. Forrest Gump är en sån härlig trygg pålitlig person med ett så stort varmt hjärta att han är den som jag skulle vilja ha som vän. Han skulle tveklöst bli min bästa vän som jag kunde lita på i alla väder.. Tom Hanks är övermänsklígt bra. Han spelar inte Forrest Gump han är Forresst Gump.. Den här filmen innehåller allt. Jag tycker ärligt synd om de personer som sätter låga betyg på det här mästerverket för de har uppenbarligen inte intelligens och hjärta för att förstå att man har fått vara med om något mycket stort när man sett filmen om Forrest Gump.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Forrest Gump
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor