Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 615 Besökare idag: 10 066
annons
annons
Laddar...
 

Heat

Originaltitel: Heat
Regissör:Michael Mann
Utgivningsår:1995
Längd: 171 min
Antal betyg:17047 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Heat:

En strid mellan två män på varsin sida om lagen. Neil McCauley är kriminell - en av de bästa. Han och hans team imponerar till och med på detektiven Vincent Hanna. Det blir hans mål att sätta dit McCauley.

Liknande filmer

Titel: The Town
Originaltitel: The Town
Regissör: Ben Affleck
År: 2010
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 81350
The Town
Titel: American Gangster
Originaltitel: American Gangster
Regissör: Ridley Scott
År: 2007
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 52743
American Gangster
Titel: Made in L.A.
Originaltitel: L.A. Takedown
Regissör: Michael Mann
År: 1989
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 11007
Made in L.A.
Titel: Ronin
Originaltitel: Ronin
Regissör: John Frankenheimer
År: 1998
Genre: Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 311
Ronin
Titel: Nokas
Originaltitel: Nokas
Regissör: Erik Skjoldbjærg
År: 2010
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 84915
Nokas
- Visa fler...

Skådespelare:

Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Ashley Judd, Diane Venora, Tom Sizemore, Jon Voight, Natalie Portman, Amy Brenneman, Mykelti Williamson, Wes Studi, Dennis Haysbert, Danny Trejo, Kevin Gage, William Fichtner, Hank Azaria, Ted Levine, Tom Noonan

Manus:

Michael Mann

Genre:

Drama, Kriminalare, Thriller

Produktionsland:

USA
Med i listor: 90-tal Top 50, Filmtipsets Topp 250, Kriminalare Top 50, Thriller Top 50
Filmnummer: 2902
Diskussioner om Heat  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Heat (666 st)
annihilat0r (Anmäl)   20:32 25/1
Heat
best_jeppe (Anmäl)   12:40 24/1
Såg om den igår och idag och tyvärr alltså men den var inte alls så bra som jag mindes den. Problemet är att den försöker vara så himla cool så att det blir en aning töntigt. Filmen känns dessutom lite osammanhängande på något sätt. Inte så att man inte hänger med men ja, den känns väldigt lösryckt. Nee, det här var ingen höjdare alls tyvärr. Blir en stark 2a till den.
Kubrick (Anmäl)   23/12 2014
Såg den nu igen, minst 10 år sedan sist. Har inte åldrats negativt på något sätt, kul med actionfilmer som håller för en omtitt två decennier senare.
saggesaliv (Anmäl)   22/12 2014
När ett gäng bankrånare börjar känna hettan av polisen när den intelligenta, på gränsen till maniska polisen Vincent Hanna kopplas in i fallet. Helvetes jävlar vilken otrolig actionrulle. 3 timmar: en timmes lysande, dramaturgiskt, galet snygg, otroligt bra skriven uppbyggnad. En timmes jävla actionspäckat första klimax, sitter på stolsändan och och hejar fram och till baka nästan fyrtio minuter i sträck. Och en timmes jävla utmärkt efterföljd från första klimaxet till andra klimaxet. Oj, oj, oj. Vilka jävla grejer detta var. Michael Mann, mannen Mann, som passerat förbi mig, har nu passerat till mig och här är han och levererar en av de bästa actionfilmer någonsin. 3 timmars jävla underbart fullspäckat actiondrama. Så mycket händer, men det går så attans jävla snabbt, helt jävla plötsligt så har tre timmar flygit förbi. Skådespel, manus, briljans, briljans. Val Kilmer, Pacino och de Niro, i en film, briljans, briljans. Foto, briljans, briljans. Vilken otrolig film. Helt otrolig film. Detta var bland de bättre filmer jag sett i detta projektet. Det är svårt med betyget, jag ser vissa brister men jag vill inte se dem för detta var en filmupplevelse utan dess jävla like. Just nu sätter jag en stark som fan åtta på gränsen till nia, underbart, briljant, lysande. Betyg: +++8/10
CultOfZenith (Anmäl)   30/11 2014
Så oerhört polerad att det är svårt att hitta inslag att kritisera. Men på en punkt gör Mann ett uruselt jobb: kvinnorna i Heat finns till för att stötta sina män, ingenting annat. Det är en ganska stor brist hos en annars imponerande film. (Insåg för övrigt inte att GTA V är en så bokstavlig tolkning av Heat).
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Heat
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor