Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 074 Besökare idag: 6 937
annons
annons
Laddar...
 

Motorsågsmassakern

Originaltitel: The Texas Chain Saw Massacre
Regissör:Tobe Hooper
Utgivningsår:1974
Längd: 83 min
Antal betyg:6094 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Motorsågsmassakern:

Sally och hennes kompisar besöker en släktings grav, vilken har blivit vandaliserad. De fortsätter sin resa, och tar senare upp en liftare. Han verkar inte vara alltför frisk psykiskt, och de ser till så att han ger sig av. Vännerna besöker den döde släktingens grav och gamla hus, och hittar senare en väg som leder till ett annat hus. Ett hus där familjemedlemmarna gärna överraskar sina gäster - inte minst med motorsåg
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: House of 1000 Corpses
Originaltitel: House of 1000 Corpses
Regissör: Rob Zombie
År: 2003
Genre: Skräck
Film nr.: 12591
House of 1000 Corpses
Titel: Calvaire
Originaltitel: Calvaire
Regissör: Fabrice Du Welz
År: 2004
Genre: Drama, Skräck
Film nr.: 35118
Calvaire
Titel: Motorsågsmassakern 2
Originaltitel: The Texas Chainsaw Massacre 2
Regissör: Tobe Hooper
År: 1986
Genre: Komedi, Skräck
Film nr.: 3018
Motorsågsmassakern 2
Titel: Texas Chainsaw Massacre 3D
Originaltitel: Texas Chainsaw 3D
Regissör: John Luessenhop
År: 2013
Genre: Thriller, Skräck, Mysterium
Film nr.: 100294
Texas Chainsaw Massacre 3D
Titel: Frontier(s)
Originaltitel: Frontière(s)
Regissör: Xavier Gens
År: 2007
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller, Skräck
Film nr.: 59162
Frontier(s)
- Visa fler...

Skådespelare:

Marilyn Burns, Gunnar Hansen, Allen Danziger, Paul A Partain, William Vail, Teri McMinn, Edwin Neal, Jim Siedow

Manus:

Kim Henkel, Tobe Hooper

Genre:

Thriller, Skräck, Mysterium

Alternativ titel:

The Texas Chainsaw Massacre

Produktionsland:

USA

Recension Motorsågsmassakern

- Bobby Peru skriver:
Motorsågsmassakern räknas som en av filmhistoriens mest kontroversiella och omdebatterade filmer. Med all rätt. Tobe Hooper's B-film är otäck än i dag, trots att filmer har blivit mycket värre nu, trettio år efteråt. Filmen inleds med en berättarröst som läser en text på svart bakgrund. Berättaren påstår att dessa händelser har inträffat, som någon slags dokumentär, men man ska ta fakta med en...

Recension av Motorsågsmassakern - Läs hela!

Med i listor: Gore Galore, Jönköping filmfestival -07
Filmnummer: 3015
Diskussioner om Motorsågsmassakern  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Motorsågsmassakern (636 st)
Mortiis (Anmäl)   09:55 11/11
Lustigt sammanträffande att Gunnar Hansen dog samma dag som jag gjorde slag i saken och såg Motorsågsmassakern. Hans prestation som Leatherface kommer alltid förbli en av skräckhistoriens mest ikoniska. Filmen som sådan då? Jovars, det är en jävligt makaber film med riktigt krypande och äcklig stämning men en del av skådespelarna känns väl inte helt hundra. Sedan har jag ju blivit lite immun mot en del av klyschorna i filmen vilket på sätt och vis är orättvist då detta var minst sagt en banbrytande film när den kom tillika den första stora slasherfilmen. Definitivt en av de viktigaste milstolparna i skräckgenrens historia. Vem vet, jag kanske höjer mitt betyg till en fyra vid en omtitt?
KyLLo (Anmäl)   11:55 27/9
Jag är splittrad, så trean är svag. Jag tycker om skräckfilmer med dessa huvudingredienser och i grunden är det inget fel. Den utspelar sig i ödsliga trakter, innehåller några starka personligheter, är psykologisk, makaber och har verklighetsbakgrund. Allt bra så långt. Det känns som att filmen (i kontrast till många modernare skräckisar) går i verkligt tempo, det vill säga att man som tittare får uppleva exempelvis långa promenader, väntetid och oväsentliga detaljer. På gott och ont. Samtidigt är berättelsen ganska spretig, vilket gör det svårt att fängslas och att känna. Soundtracket är störande, när det egentligen ska höja inlevelsen. Filmen innehåller en del scener som är mer plågsamt irriterande än obehagligt skrämmande eller underhållande. Det är svårt att "hålla" på någon och det skulle inte skada med lite svart humor istället för feel bad. Motorsågsscenerna känns inte realistiska, utan det blir bara pinsam luftfäktning. Filmmakarna har nog satt ribban lite väl högt, överdrivit på "fel" sätt och krånglat till det mer än nödvändigt. Något av en besvikelse som kanske fått lite väl mycket gratis på grund av reaktionerna när den kom. Håller inte samma klass som andra så kallade skräckklassiker. Jag har även sett nyinspelningen från 2003 och kan konstatera att den är lyckad, även om inte den heller är något mästerverk.
Kayzyn (Anmäl)   22:04 13/6
Surt att man skulle missa den här på Bio Rio även fast biljetten kostade 160 pix.
Johan_G (Anmäl)   22:00 15/5
Foto,ljud och stämningen är skitbra. tyvärr blir man typ aldrig nervös, allt sker så snabbt så just den stämningen hinner inte infalla. scenernas rekvisita är skit nice åh ger filmen ett bra djup. tyvärr är det bara det som sker filmen sin stämning förrutom delar från slutet. Dock är det en väldigt bra B-film som leverar, jämfört med andra B-filmer som kan falla platt fort.
Mat1az (Anmäl)   12:27 3/4
Ah! Var länge sedan jag såg denna senast. Gillar den faktiskt mer nu. Stämningen är grymt bra. Fotot och kameraarbetet är innovativt, tom. mätt i dagens mått. En tidlös klassiker som kommer skrämma skiten ur folk i många år till!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Motorsågsmassakern
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor