Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 633 Besökare idag: 8 805
annons
annons
Laddar...
 

När lammen tystnar

Originaltitel: The Silence of the Lambs
Regissör:Jonathan Demme
Utgivningsår:1991
Längd: 118 min
Antal betyg:64070 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om När lammen tystnar:

Clarice går på FBI-akademien när hon rekryteras i jakten på en seriemördare som inte bara dödar sina offer - utan dessutom flår dem. Till sin hjälp har hon den fängslade psykiatern Dr Hannibal Lecter, även kallad Hannibal the cannibal p g a sin vana att äta upp sina offer.

Liknande filmer

Titel: Seven
Originaltitel: Se7en
Regissör: David Fincher
År: 1995
Genre: Kriminalare, Thriller
Film nr.: 247
Seven
Titel: Röd drake
Originaltitel: Red Dragon
Regissör: Brett Ratner
År: 2002
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 6115
Röd drake
Titel: Hannibal
Originaltitel: Hannibal
Regissör: Ridley Scott
År: 2001
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 1591
Hannibal
Titel: Röda draken
Originaltitel: Manhunter
Regissör: Michael Mann
År: 1986
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 3547
Röda draken
Titel: Prisoners
Originaltitel: Prisoners
Regissör: Denis Villeneuve
År: 2013
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 105507
Prisoners
- Visa fler...

Skådespelare:

Anthony Hopkins, Scott Glenn, Jodie Foster, Ted Levine, Frankie Faison, Anthony Heald, Brooke Smith, Kasi Lemmons, Diane Baker, Dan Butler, Charles Napier

Manus:

Ted Tally

Genre:

Drama, Kriminalare, Thriller

Produktionsland:

USA
Med i listor: 90-tal Top 50, Drama Top 50, Filmtipsets Topp 250, Hannibal Lecter, Kriminalare Top 50, Oscars, Skräck och sånt, Startpaket 2, Thriller Top 50
Filmnummer: 62
Diskussioner om När lammen tystnar  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om När lammen tystnar (652 st)
Krille80 (Anmäl)   12:43 26/10
Fantastiskt och nog det bästa regissören Demme har åstadkommit. Aldrig har väl någon förtjänat sina Oscars som Foster och Hopkins. Har ni inte sett denna filmen så förstår jag inte varför ni är medlem på en filmsida. Det borde vara ett krav för att få bli medlem.
hestret (Anmäl)   14:40 15/8
Rätt tråkig plot. Spännande ibland, men överlag inte en så bra film. Aldrig läskigt. Flashbacksen är övertydliga, för mycket närbilder, inte särskilt luriga eller originella jakter eller rymningar, standardmässigt slut. Visst att Hopkins är bra, men det vägs upp av att Foster är dålig med världens fulaste dialekt. Sedan är ju inte Hopkins ens med särskilt mycket i filmen. Inget direkt estetiskt som tilltalar mig. Förstår inte riktigt hypen här. Svag svag trea. 32/100
claradidam (Anmäl)   12:42 22/4
Hade på tok för höga förväntningar och efter att ha läst boken den är baserad på är jag grovt besviken. På grund av filmens speltid var man tvungen att kapa mycket detaljer i själva undersökningen, jag förstår det, men detaljerna var det som gjorde boken bra. Och denna fascination av Hannibal Lecter är något jag inte förstår. Får ge dem andra filmerna en chans och se vad jag tycker om dem, men det här är knappt en minnesvärd thriller om ni frågar mig.
LacombeLucien (Anmäl)   19:48 20/4
Finner inga ord.
Ful_fisk (Anmäl)   08:43 12/4
Den gamla godingen var det många, många år sedan jag såg. En gemytlig omtitt, för filmen är ju fullkomligt lysande. Utöver Anthony Hopkins legendariska, makalösa skådespeleri (den där blicken, alltså!) så är detta också en förstklassig thriller. Den känns fortfarande fräsch, inte minst tack vare hjälten Clarice Starling. En väldigt välutvecklad huvudroll som aldrig låter Hannibal stjäla hennes rampljus. Det är än idag ganska ovanligt att se en sådan här film med en kvinnlig huvudroll och utan någon romantisk sidointrig eller "sexig" scen (det närmsta man kommer är väl hennes relation med Hannibal). Älskar det. Att Jodie Foster är otroligt bra gör också sitt. Jodå, en femma får jag nog allt ta och sätta på detta.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till När lammen tystnar
  Gå till filmforum  Till filmforum
Tävlingar
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor