Myllo  
Har just läst ut Roy Anderssons högintressanta bok "Vår tids rädsla för allvar" (120 s) som jag verkligen rekommenderar. Där finns ett underbart avsnitt om när han första gången såg "Cykeltjuven" och hur genomgripande den påverkade honom och skapade en insikt om sociala och politiska villkor. Han kallar den ett humanistiskt mästerverk. Själv har jag precis samma uppfattning om filmen.
 sunvalley  
Såg om den, fortfarande ett mästerverk i all sin enkelhet. Jag anser också att Roy Andersson har helt rätt.
 Hypostas  
Slutet är magnifikt och garanterar den starka trean i betyg, men i övrigt är det en tämligen sömnig tillställning.
 Greystalker  
Bra film även om den inte nådde upp till en 5a, men är det bara jag och min flickvän som undrar varför han inte begav sig till adressen han fick av gubben direkt? Skicka gärna ett meddelande och förklara för den biten stör jag mig på lite grann.
 Tony316  
Man kanske borde ta i beaktande att den här filmen på flera plan lär ha stått i absolut särklass när den kom, men den här gången tar jag mig den underbara friheten att helt ignorera den aspekten och sätta betyg efter hur jag tycker den står sig just nu. Och jag tycker den gör det bra.
 gonkij  
Detta är den bästa film som jag någonsin sett. Den spelar på de mest grundläggande känslorna och den spelar vackert och sorgligt. Man minns första gången livet inte var rättvist och första gången man mötte besvikelse? Smärtan man känner när den man älskar mest blir utsatt för något hemskt. Vilken film!
 LaDecima  
Åh!
 Ola_Schubert  
Den tekniska kvalitén och musiken har tiden sprungit ifrån. Men filmen är skickligt gjord och skådespeleriet är fantastiskt. Dock är inte intrigen überintressant, även om den innehåller ett socialt och kanske moraliskt budskap. Det hela räcker inte till en fyra, men väl en stark trea.
 kakbakarn  
Enkel och tydlig historia berättad med stort hjärta. En (upp)rörande och realistisk film som når sitt känslomässiga klimax i slutscenen.
 eppjones  
Kanske en konstig sak att säga men jag gillade inte riktigt att det handlade så mycket om cyklar. Ingen personlig favorit alltså men väldigt välgjord och mitt intresse hölls uppe hyfsat bra.
 gurra-91  
Jag måste verkligen ha missat något i den här filmen som alla andra verkar se. Den var ju helt okej och jag kan gärna se om den igen, men kan någon säga mig exakt vad som gör detta till ett mästerverk?
 labi  
Ett komplett mästerverk. De Sica balanserar mästerligt på sentimentalitetens slaka lina utan att trilla ner. Umberto D är i princip lika bra.
 MtotheN  
Väldigt fin berättelse om än lite störande naiv kanske, men hur som, bra film.
 Slakob  
Vet inte riktigt vad jag känner för den här filmen, men dålig var den inte. Trots ett simpelt manus har man hunnit slänga in så många olika händelser.
 zpiel  
Pretto. Töntigt och allmänt kasst.
 Piccolo  
Starkt slut säkrar trean.
 3D Daniel  
sooo sad.
 Diminuendo  
Mycket bra film. Vackert foto.
 Valarn  
Missade sista 40. Sätter ett preliminärt betyg. 20 sek delay på texningen också.
 Ponsbach  
Omodern historia men visst har filmen charm.
 Film Guden  
Starkt och nyanserat berättat Drama. Intressant hur allting kretsar och renderar kring en Cykel. Slutet är mycket rörande, men ändå inget som överlag gav mig den här fundamentala känslan.
 precineadd  
hade märkligt nog glömt att betygsätta denna. en självklar femma; inte ofta jag är deterministisk men allt annat än en femma till cykeltjuven är ett tecken på bristande förståelse (eller intresse) för vad film är, både historiskt, socialt och som konstform.
 Pierre Lunaire  
En av de filmer som stått på måste se listan länge och som verkligen uppfyller alla förväntningar. En fantastisk skildring utan sentimentalitet eller förenklade orsakssamband. Det är förunderligt hur gripande denna film som nu har 63 år på nacken är. Underbart rollspel från framförallt pappan och sonen. Tragisk, komisk och mycket gripande. En given 5:a
 lottes  
Så oerhört uppfriskande... som att gå tillbaka till filmens källa.
 Battle  
vid närmare eftertanke: en fyra. får jag fundera tre månader till kanske något annat händer. en sak är i alla fall säker: de allra bästa filmerna växer på en över tid.
 running_b  
Enastående! Perfekt balanserad. Riktigt bra skådespeleri och oväntade vändningar blandas med vacker moral och storslaget foto.
 mammene  
Suveränt utförd av de inblandade, men jag kan inte låta bli att berömma den lille Enzo Staiola extra, vilken killle. Detta är ett moraliskt dilemma som man kan ha olika meningar om, det hela beror på hur man ser det och hur mycket bakgrundsinformation man får. Det kan spela roll, men egntligen ska det det?
 Sture Stenhög  
Ett fantastiskt tidsdokument. Det här är verkligen en film som lyckas förmedla känslan av en tid och en plats, och den har också den där svårbeskrivna klassiker-känslan. Allt är väldigt naturligt och icke-manipulerande, men det som framför allt imponerar är hur man på ett effektivt sätt använder sig av filmtittarens perspektiv för att berätta historien och väcka intressanta moraliska frågor. På så vis lyckas filmen dessutom vara både enkel och mångbottnad på samma gång. Jag har velat en hel del med betyget då filmens mittenparti inte känns så intressant som jag kanske hade önskat, men jag får nog till slut ändå konstatera att det här är ännu en film som lyckas jobba sig upp till en fyra efter att jag har funderat på den i efterhand
 Lilla Blåa Mus  
När den kom måste den ha varit banbrytande. Och jag älskar Italien. Men tycker den har åldrats mer än t ex Mizoguchis och Kurosawas filmer från samma tid. Sen hjälper det ju aldrig att ha hyperhöga förväntningar.
 ziferN  
Helt ok, smått intressant och underhållande men absolut ingen märkvärdig film. Lamberto Maggiorani bjuder dock på ett bra skådespeleri samt så är storyn hyfsad intressant. Som sagt så var detta ingen film som lämnade något särskilt intryck på mig och jag blev heller inte särskilt berörd utan den var helt enkelt bara ok, slutet var dock bra. Stabil trea.
 pisello  
Vacker och sorglig så ögonen trillar ur.
 AlbinWesley  
Tipptopp, Bruno gestaltas alldeles utmärkt! I övrigt en väldigt trevlig film med en dyster närvaro och mycket väl berättad smärre bagatell till berättelse.
 Novead  
Den här levde verkligen upp till förväntningarna. Framför allt de små detaljerna och en genomgående känsla av äkthet gjorde filmen väl förtjänt av sin fyra.
 lumberdajack  
Sorlig, men härligt livfull! Tycker den känns ganska gammal idag
 AddeColciago  
Klassiker som håller. Lite tempofattigt när de bara letar efter cykeln, men slutet är briljant.
 limRmil  
lätt en av de bästa filmerna jag sett
 Sznax  
Det är en av de mest gripande och tragiska filmerna som gjorts men nu när jag såg den för andra gången så kändes det som att en del av magin inte fanns kvar. Jag blev inte lika engagerad i jakten och tycker att vissa delar av filmen är ganska svaga. Skådespelarna är helt makalösa, Staiola är obarmhärtigt bra som Bruno. Scenerierna går inte heller att klaga på. Betyg 8.1
 filmfreak1  
Enzo Staiola är magisk som Bruno. Filmen likaså väldigt bra. 4a!
 BlackLodge  
Förstår inte riktigt hypen. Visst, slutet är rätt gripande och fotot är stundtals ganska fint. Dock känns den daterad och överlag väldigt händelselös och långtråkig. Om jag hade sett den 1948 kanske den hade resulterat i en tår eller två, men år 2012 är en lätt gäspning det bästa jag kan komma med.
 Qhunden  
Rätt simpel berättelse som ändå höjs ordentligt av slutet. Tycker den är lite skränig ibland med all musik och alla snattrande italienare som pratar i mun på varann är ju inte exakt det ljuvaste för öronen. Väldigt fint foto skall tilläggas, gillade speciellt scenen i lastbilen.
 Filmguden911  
En väldigt medryckande liten historia. Jag blev positivt överraskad. Många av de här äldre filmerna får ofta oförtjänt bra kritik av mossiga gamla kritiker och nya som bara vill vara märkvärdiga. Det här är ett undantag, den förtjänar alla fina omdömen, dock inte en femma.
 Slowdive2  
Efter en makalös början, så tappade jag alltmer motivationen ju längre filmen gick. Som filmen sedan ros i hamn, faller ett annat ljus på de scener jag tidigare känt mig omotiverad till att se. Jag kan relatera till min egen uppväxt. Filmen väcker tankar hos mig, så förutom att den bildmässigt är vacker att se, känner jag mig imponerad.
 Tabu  
En klassisker man bara måste ha sett...
 hestret  
Urban neorealism när den är som bäst. En av de första world cinema-klassikerna jag såg och den håller ännu. Underbart berättande. Så enkel, så kraftfull, så nära en femma. Det den faller på är att vissa scener inte tjänar något syfte utan att förstärka slutets klimax, vilket jag tycker känns lite manipulativt. Och ett till litet minus är att skådespeleriet, som i det stora hela är berömligt, brister på vissa mindre ställen.
 Engravadlax  
Inte illa, bara antikverad. Trist slut.
 idd  
Filmhistoriens bästa film? Näe...
 saugox  
En klassiker som tyvärr känns väl daterad.
 ClintanTheKing  
Nära 4:a i betyg. En enkel men gripande film. Maggiorani är bra i huvudrollen.
 LacombeLucien  
Vacker.
 erkanns123  
Mästerverk!
« Föregående   |   1 ... 5 6 7
Senaste kommentarer
Död snö 2 (info) 06:02 2/9 (19) 
Nightmare Before Christmas (info) 04:59 2/9 (869) 
Kallt byte 2 (info) 04:07 2/9 (52) 
Liv & Ingmar (info) 03:52 2/9 (18) 
Rampage: Capital Punishment (info) 03:23 2/9 (2) 
Draktränaren 2 (info) 02:41 2/9 (20) 
Edge of Tomorrow (info) 02:39 2/9 (61) 
The Puppet (info) 01:39 2/9 (1) 
eXistenZ (info) 01:21 2/9 (331) 
The Big White (info) 01:03 2/9 (81) 
Lonely Street (info) 00:52 2/9 (5) 
Tag mitt liv (info) 00:49 2/9 (45) 
No One Lives (info) 00:24 2/9 (13) 
She's the Man (info) 00:22 2/9 (327) 
The Prince (info) 00:18 2/9 (9) 
Gerry (info) 23:53 1/9 (101) 
The Selfish Giant (info) 23:34 1/9 (24) 
Att leva (info) 23:26 1/9 (97) 
Ken (info) 23:12 1/9 (4) 
Amour (info) 22:58 1/9 (122) 
Utan nåd (info) 22:33 1/9 (19) 
De bästa åren (info) 22:30 1/9 (20) 
House of Wax (info) 22:29 1/9 (440) 
Swamp Devil  (info) 22:27 1/9 (2) 
Ett päron till farsa (info) 22:24 1/9 (156) 
Monster (info) 22:15 1/9 (529) 
Hjältarna vid Arnhem (info) 22:11 1/9 (1) 
The Hunger Games: Catching Fire (info) 21:54 1/9 (206) 
Sin City: A Dame to Kill For (info) 21:33 1/9 (13) 
Ultimate Avengers (info) 21:16 1/9 (28) 
The Grand Budapest Hotel (info) 21:12 1/9 (155) 
Maleficent (info) 21:12 1/9 (56) 
The Woman in Black (info) 21:06 1/9 (206) 
Brödraskapet (info) 20:57 1/9 (30) 
The One I Love (info) 20:44 1/9 (5) 
The Hidden War (info) 20:43 1/9 (14) 
Wallander - Sveket (info) 20:23 1/9 (27) 
Black Snow (info) 20:01 1/9 (1) 
The Lincoln Lawyer (info) 18:02 1/9 (167) 
Rosa Panterns hämnd (info) 18:02 1/9 (51) 
Sweet Sugar (info) 17:57 1/9 (1) 
Au Fou! (info) 17:43 1/9 (2) 
Medicinen (info) 17:37 1/9 (3) 
Snowpiercer (info) 17:16 1/9 (74) 
Take This Waltz (info) 17:07 1/9 (56) 
12 O’Clock Boys (info) 16:50 1/9 (3) 
The Other Woman (info) 15:58 1/9 (38) 
Palo Alto (info) 15:09 1/9 (6) 
Blodsband (info) 15:05 1/9 (9) 
Alla säger I love you (info) 14:57 1/9 (149) 
 
Entertainity AB © 2000-2012 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
annons
annons
clock
Svensk titel (T)
Originaltitel (O)
Regissör (R)
Manus (M)
Skådespelare (S)
Land (L)
År (Å)


Sök medlem
Avancerad sök