Vi förklarar läget.
Vi förklarar läget.

7 gifs som förklarar vad som händer med ryska ubåtsgate

Har inte du följt med i ubåtsgate? Vi guidar dig.


Känner du lite dåligt uppdaterad på ubåten som eventuellt, troligen, kanske ligger på svensk havsbotten? Ingen fara. Vi guidar till så att du vet på ett ungefär vad som har hänt.


Källa 

1. En rysk ubåt syns i Kanholmsfjärden i Stockholms skärgård under fredagen. Kvällen innan har man plockat upp ryska nödrop. Försvarsmakten fattar direkt vad som är på G. Det är en rysk ubåt eller undervattensfarkost som har kränkt svenskt vatten och fått problem. Herrejävlar!

Källa 

2. Man börjar leta efter ubåten med ljus och lykta. Pressen kommer och ba: Hallå? Vad fan händer? Alla ba eeeeh... 

Källa 

3. Samtidigt märker man ett ryskt oljefartyg som ligger helt stilla utanför skärgården men under Liberianskt flagg. Skumt! Ligger det där för att ubåten ska kunna kommunicera med Ryssland? När det uppmärksammas börjar skeppet röra sig ”mot Danmark". Tjena! Den drar österut såklart – mot Ryssland. 

Källa 

4. En massa smarta experter stiger fram och berättar att ubåten antagligen spanat på Sverige (logiskt) eller Holland (tydligen också ganska logiskt) eftersom de har haft en övning i Skärgården i veckan. 

Källa 

5. Meanwhile hemma i Ryssland: UBÅT?! Vilken ubåt? Media säger väldigt lite om att den kan vara rysk.

Källa  

6. Hittas ubåten så kommer den enligt experterna bärgas om den är skadad eller sprängas om det inte är något annat fel på den än att den inkräktar på oss. Det kan bli sjukt dålig stämning. Ett ryskt sökfartyg är nu på väg från Ryssland. Vi undrar vad de har att säga om saken. 

Källa  

7. Ödet för besättningen i ubåten är alltså ovisst. Så länge ryssarna inte låtsas om dem kan de försöka ta sig upp till ytan och kliva i land, riskera livet för diplomatin genom att fortsätta gömma sig eller om ubåten inte är svårt skadad: ta sig hem fort som fan utan att försvaret upptäcker dem. Den svartklädda man som nu jagas i i Skärgården kan dock vara en indikation på att det första redan har hänt. Eller så är det bara en fiskare som är ute och spatserar? 

Källa 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.