7 sätt att göra julen mer PK

Har du någon släkting som inte förstår feminism eller någon som har främlingsfientliga åsikter? Då kanske du ska anordna en PK-jul för dem.


1. Skriv "God jul hen" på varje paket.

Blir mycket roligare att gissa sig fram till vem som ska ha paketet. En varning är dock att ordet kan få henhataren att överreagera lite – denne kan komma vilja fly landet så fort som möjligt, eller bara skrika: "NU HAR DET GÅTT FÖR LÅNGT".


2. Skippa grisen 

Gris är mord. Det är även köttbullar och lax. Därför blir det granskott till middag. Som hittats på marken. 


Bildkälla: TT

3. Brunt strängt förbjudet

Pepparkakor är strängt förbjudna under ditt julfirande. Allt som är brunt är förbjudet, för allt som är brunt är rasistiskt. Eller det är i alla fall vad din rasistiska släkting tror att du tycker – du äter pepparkakor i smyg. 


Bildkälla 

4. Ingen Kalle Anka

I år ska inte Kalle Anka och hans vänner önska god jul. Ingen ska överhuvudtaget önska god jul från din tv. För du har klippt i antennsladden – klippningen i "Jul i tomteverkstaden" är ingenting i jämförelse. 


Bildkälla 

5. Tomte, glöm det

Den som väntat sig att tomten skulle komma har väntat förgäves. Tomten är ju en man, och det är diskriminerande. Till dig kommer istället någon med oklar identitet – eller Fi:s Gudrun Schyman.


Bildkälla 

6. Julgran är bara att glömma

Ditt motto är att "Traditioner är till för att brytas". Därför har du skippat julgranen, liksom julkrubban och allt annat som många vill värna om. I stället har du en piñata hängandes i taket, formad som ett kvinnligt könsorgan, som ni alla ska dyrka. 


Bildkälla 

7. Julsånger är bannlysta

Dina gäster kan glömma "Ave Maria" och "Gläns över sjö och strand". Här ska det pumpas all annan typ av musik, som till exempel flamenco och habanera. Dansen är valfri, bara det inte blir någon svensk folkdans eller liknande. Detta då absolut inget bör kunna förknippas med Sverige och så kallade "svenska traditioner". 

Bildkälla 

/
PK
/
Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.