Träning med hjälp av Ida Warg hjälper dig att fixa formen och skapa drömrumpan
Är du peppad på en vältränad rumpa? Ida Warg tipsar dig om hur du får till den med enkla övningar. - Foto: Emma Malmlöf

Ida Warg: Bästa övningarna för att få en vältränad rumpa

Nyheter24:s träningsexpert Ida Warg guidar dig med hjälp av enkla övningar att skapa en perfekt vältränad rumpa.


Lär känna Ida

Namn: Ida Warg

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Idas blogg hittar du här.

Samt här på Facebook.

Och hennes instagramkonto här.

Här kommer mina bästa övningarna föratt få en stark och vältränad rumpa.

Knäböj: Klassiska knäböj går att göra både hemma och på gymmet, med eller utan vikt. Hittar man inte kontakten med rumpan och baksida lår i denna övningen så testa att pressa ner hälarna i golvet extra mycket på väg upp i övningen.

Utfall: Det här är en av mina favoriter. Se till att ta långa steg så att båda knäna är i 90 grader. Den här övningen kan göras utan vikt eller med till exempel en ketllebell eller hantel i vardera hand eller med en skivstång bakom nacken.

Höftlyft: För att få bättre kontakt med rumpan i den här övningen så testa att sätta i hälarna istället för hela foten. Vill man ha övningen tuffare så lägg på en vikt på magen/höften.

Bulgariska Utfall: Den här övningen är jobbig men grym! Går att göra både hemma och på gymmet

Benpress: Är man osäker på tekniken i knäböj eller utfall så kan benpress vara ett bra alternativ. Testa även här att pressa ner hälarna under övningen för att få bättre kontakt med baksidalår och rumpa.

”Wargens Buttkiller”: Funkar ingen av övningarna ovan så testa ”wargens buttkiller”. Med den övningen går det inte att missa rumpan. Film på övningen hittar du här: http://www.youtube.com/watch?v=NnggQBgNcXU&list=TL4T2um0DS9NE

Power Walk i uppförsbacke: Att börja eller avsluta passet med en rask promenad i uppförsbacke bränner härligt i ben och rumpa och toppen om man vill svarva till dem lite extra.

Kom ihåg: Vi alla är olika byggda och därför är det individuellt vilka övningar som passar och det bästa är att pröva sig fram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.

Läkaren slår hål på myterna om vinterkräksjuka – så skyddar du dig bäst

30 Dec 2023, 14:37
Säsongen för vinterkräksjuka har anlänt till Sverige och som vanligt väntas tusentals drabbas av det jobbiga viruset. Nyheter24 har pratat med Doktor24:s ansvariga läkare Lars Lindstedt, som berättar hur du skyddar dig på bästa sätt.