Ida Warg.
Ida Warg.

Fem orsaker till varför du inte går ner i vikt

Är du inte i behov av att gå ner i vikt för att fysiskt må bättre så är de här tipsen inget för dig. Är du däremot intresserad att minska din vikt för hälsans skull, då kan de här tipsen hjälpa dig på vägen.


Hitta balansen

Att vara överviktig kan vara lika ohälsosamt som "den perfekta" kroppen. Läs Ida Wargs krönika om det här.

Lär känna Ida

Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör.

Idas blogg hittar du här.

Hennes  Facebooksida här.

– Går ut för hårt med träningen. I väldigt många fall går folk ut stenhårt med massa motivation för att skaffa sig drömkroppen och kör många pass i veckan. Att gå från 0 till 100 är inte hållbart och kommer redan efter några veckor att brista. Antingen tröttnar man och tycker det är för jobbigt eller så skadar man sig. Trappa istället upp träningen lite efter som och hitta en träningsmängd som fungerar för just dig och ditt liv. Träning är inget man kör i perioder utan något man regelbundet ska få in i sitt liv, året om. Det är då man kommer att lyckas.

– Dricker för lite vatten. Känner du dig ofta sugen och hungrig fast du nyss har ätit mat? Då kan det vara så att du dricker för lite vatten. Ofta när man känner sig sugen och hungrig så kan det vara så att man bara är törstig. Testa att dricka ett glas vatten varje gång du känner ett sug efter någonting, och ha alltid en vattenflaska med dig och fyll på med vätska under dagen.

– Tränar för enformigt. Tränar och äter du rätt men ingenting händer? Det kan vara så att din kropp hamnat på en platå och behöver en utmaning. Byt ut den vanliga löprundan mot intervaller, ändra vikt och antal repetitioner i din styrketräning, testa nya pass på gymmet och ändra om i ditt träningsschema och kör benpasset en onsdag istället för varje måndag osv.

– Får i dig dolt socker. Många tror att de väljer nyttig mat men det är väldigt lätt att bli lurad. Bara för att man väljer ett mörkt bröd istället för ljust bröd så betyder det inte att det är nyttigt. Väldigt många mörka bröd innehåller vetemjöl och socker. Flingor och müsli är också stora bovar. Börja med att kolla innehållsförteckningen så ser du hur mycket socker en produkt innehåller.

– Dricker sig till kalorier. Tar du en latte till frukost, en cola till maten, en juice till fikan och ett glas mjölk till middagen? Det många inte tänker på att det här också är kalorier. Det spelar ingen roll om du dricker eller äter, alla kalorier räknas. Börja med att dricka vatten till alla måltider och byt ut latten mot en svart kaffe med lite mjölk, eller en te utan socker.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!