- Foto: STANISLAV ZBYNEK/Scanpix

Sd på plats när Europas antimuslimska partier mobiliserar

Vill samarbeta för europeiskt minaretförbud.


Sverigedemokraternas internationella sekreterare, Kent Ekeroth, träffade i helgen ett hundratal representanter från Europas antimuslimska partier i tyska Gelsenkirchen.

Under konferensen pratades framför allt om möjligheterna att mobilisera för att kunna införa ett minaretförbud inte bara i Schweiz utan hela Europa.

– Vi blev inbjudna av Pro-NRW. Syftet är att träffa andra etablerade partier och titta på möjligheten att förbjuda minareter i hela Europa, sa Kent Ekeroth till Expo inför resan.

Bland de närvarande på konferensen märks bland andra österrikiska invandrarfientliga FPÖ, svenske affärsmannen Patrik Brinkmann - med ett förflutet i högerextrema tyska partiet NPD - och nationalistiska belgiska partiet Vlaams Belang. Men sverigedemokraterna upplever inte detta som något problem utan säger att de försäkrats om att inga extremistpartier kommer att delta.

– Jag åker dit för att diskutera hur man kan bekämpa islamiseringen på europeisk nivå. Eventuellt leder konferensen till nya samarbeten, sa Kent Ekeroth till Expo innan konferensen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!