Thomas Bodström stod på studentflak.
1 av 2
Thomas Bodström stod på studentflak. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Och kritiserade Fredrik Reinfeldt för att så många unga går utan jobb.
2 av 2
Och kritiserade Fredrik Reinfeldt för att så många unga går utan jobb. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

S kräver krafttag för unga utan jobb

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) kritiserar alliansregeringen för att den gör för lite för att bekämpa ungdomsarbetslösheten.


Från ett studentflak krävde socialdemokraternas Thomas Bodström på måndagen att regeringen redan under sommaren tillgriper krafttag för att få ner ungdomsarbetslösheten, skriver Dagens Nyheter.

Samtidigt träffade statsminister Fredrik Reinfeldt (m) arbetslösa unga i Halmstad.

– Man kan inte bara gå på sommarlov hur som helst med den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa. Vi kan inte vänta till hösten. Det är nu när ungdomarna går ut skolan som man måste göra någonting, säger Thomas Bodström, ungdomspolitisk talesperson för socialdemokraterna.

Bodström slog ett slag för de åtgärder som de rödgröna enades om redan för en månad sedan. Viktigast menar han är att avskaffa det socialdemokraterna kallar "aktivitetsförbudet" på de första hundra dagarna av arbetslöshet.

– Vi kräver att man agerar nu och inte bara pratar om ekonomin, säger Thomas Bodström till DN.

Också fokus för Fredrik Reinfeldt var ungdomsarbetslösheten när han i Halmstad träffade arbetslösa ungdomar. Men han hade inte mycket att säga själv.

– Jag är här för att lyssna på era berättelser, sa statsministern till de unga kring bordet som är eller har varit arbetslösa. Reinfeldt väntas kommentera s-utspelet i Stockholm senare i eftermiddag.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.