Göran Hägglund.
1 av 2
Göran Hägglund. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Laddar inför nyval.
2 av 2
Laddar inför nyval. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

KD: "Sänk bidragen för asylsökande"

Kristdemokraternas Göran Hägglund kommer med tre nya förslag.


Nyåret närmar sig och därmed också det stundande nyvalet. Därmed kommer det allt fler politiska utspel – det senaste från Kristdemokraterna som via partiledaren Göran Hägglund nu skriver på DN Debatt om tre olika förslag som partiet har.

"Minska kostnaden för flyktingmottagandet"

Det handlar om att "minska kostnaden för flyktingmottagandet" och att "lyssna till människors oro och ta oss an de utmaningar som en kraftigt ökad invandring för med sig", skriver Hägglund. Därför vill han och Kristdemokraterna se att etableringsersättningen sänks för nyanlända, att nyanlända inte beviljas permanent uppehållstillstånd utan ett tillfälligt tillstånd att stanna i tre år och att asylärenden för för ansökande som kommer från länder som bedöms som säkra ska behandlas snabbare. Alltså fall som med säkerhet kommer att avslås, skriver Hägglund.

"Värnar asylrätten"

Den kristdemokratiske ledaren skriver att han själv ser att "det finns andra svar än stängda dörrar". Hägglund menar på att de förslag som presenteras "värnar asylrätten, minskar kostnaderna för invandringen och skapar förutsättningar för en utvecklad välfärd genom att fler bidrar".

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du rösta i nyvalet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.