Så gör du egen hummus.
Så gör du egen hummus.

Så gör du din egen hummus

Hummus är en röra som passar till mycket, och den är väldigt enkel att göra själv.


Hummus är verkligen det perfekta tillbehöret att ha hemma. Det kan fungera både som smörgåspålägg, som en dip till grönsaksstavar eller som ett smakrikt tillbehör till olika sallader. Förutom den goda smaken är hummus också otroligt enkelt och billigt att göra själv. Dessutom är det ett väldigt hälsosamt tillbehör tack vare mycket fibrer, långsamma kolhydrater, protein, hälsosamma fetter och mineraler.


Med receptet nedan som grund kan smaken varieras i det oändliga. Lite spiskummin gör genast hummusen mer smakrik. En ugnsrostad röd paprika ger både en sötare smak, fin färg och krämig konsistens. Eller testa en variant åt det italienska hållet med soltorkade tomater, basilika och oregano.

Hummus

1 ask/burk konserverade kikärtor (eller ca 3,5 dl hemkokta)
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 liten pressad citron
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 tsk paprikapulver
Ev 1/2 tsk spiskummin
Vatten efter behov

1. Skölj först kikärtorna i en trådsil om du använder konserverade.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare, eller lägg dem i en skål/bunke och använd stavmixer. Mixa tills hummusen är slät och krämig. Tillsätt en liten skvätt vatten om det behövs.

3. Servera hummusen i en fin skål med några droppar olivolja och lite extra paprikapulver på toppen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!