Så gör du denna vackra Oreocheesecake
Så gör du denna vackra Oreocheesecake

Så gör du en magiskt god Oreocheesecake

Denna text är hämtad från bloggen Cookies and Sweets.

Imponera på kalaset med en smarrig Oreocheesecake.


Denna goding överraskade jag min älskling med på vår dag. Men den passar lika bra i juletider som den passar på Alla hjärtans dag! Baka den och gör någon glad vet jag! Alla kan vi behöva lite mer Red Velvet Oreo Chocolate Cheesecake i våra liv.

Blev inte riktigt knallröd som jag hade velat men smaken var definitivt inget fel på. Jag måste nog säga att det var mer än "inget fel på". Den blir gudomligt krämig och god. Oreo + cremecheese är en av de bästa kombinationerna. Du behöver inte tro mig på mitt ord. Testa så får du se.

RED VELVET OREO CHEESECAKE

En sats ger en rund kaka på 24 cm

Tid: 45 minuter + 5 timmar i kylen
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser botten:

    25 stycken Oreo krossade75 g smör, smält
    200 g färskost Philadelphia, rumstemperatur2 dl yoghurt3 dl vispgrädde200 g vit choklad1 1/2 - 2 dl florsocker2 tsk vaniljsocker3 tsk gelatin4 msk kallt vatten1 1/2 tub röd gelefärg

Ingredienser topping:

    2 dl vispgrädde1 dl florsocker100 g färskost Philadelphia

Instruktioner:

Sätt ugnen på 200º C.

I en rundform med löstagbara kanter, lägg bakpapper i botten.

Blanda krossade Oreos med smält smör till en massa.

Tryck med baksidan av en matsked massan i botten på formen.

Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter. Låt bottnen kallna medan du förbereder fyllningen.

Vispa grädden hård. Blanda gelatin med kallt vatten och låt det stå ett par minuter.

Vispa ost med yoghurt, florsocker och vanilj.

Blanda i gelefärgen. Jag använde Dr Oetker gelefärg som finns i förpackning om 3 tuber ( röd, gul och blå ) att köpa i vanliga matbutiker.

Smält chokladen i micron, ca 10 sek åt gången, tills den är smält.

Vispa chokladen i ostmassan.

Micra gelatinen ca 10 sec och blanda i ostmassan.

Vänd försiktigt i grädden.

Häll smeten över botten och släpp formen i bordet ett par gånger så luften går ur.

Kyl cheesecake för ca 4-5 timmar eller över natten.

Vispa ost till topping luftigt.

Vispa grädden i en kyld skål tills den börjar tjockna. Häll i florsockret och vispa kraftigt till hård skum.

Vänd försiktigt i osten och frosta cheesecake efter tycke.

Jag toppade med torkade jordgubbarsbitar från Dr Oetker. Nästa gång ska jag testa med rödbetssaft så får vi se hur intensiv färgen kommer bli.

Se också hur du gör en Oreocheesecake på fem minuter:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?