Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
686
reaktioner idag

Så gör du dina egna sötpotatis pommes frites

Sötpotatis pommes frites är ett perfekt alternativ som passar bra till det mesta.

Denna text är hämtad från bloggen linneabysweden.blogg.se.

Så gör du sötpotatis pommes frites.

Så gör du sötpotatis pommes frites.

Härom dagen så var jag hemma över lunch och kunde inte för mitt liv bestämma mig för vad jag skulle äta.

Helgen innan så hade vi köpt en sötpotatis för att göra rotmos men eftersom den blev bortglömd så ansåg jag det som min rätt att undsätta den innan det blev allt för sent.

Jag tog och googlade på lite olika recept men det slutade med att jag gjorde ett hopkok av dom alla och det blev faktiskt riktigt gott!

Jag blev förvånad över att sötpotatis inte bara innehåller en massa nyttiga fibrer som kan vara bra för dom som vill sänka blodsockret, utan att den dessutom innehåller vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret + att dom smakar gudomligt.

Tänk på att potatisen i sig smakar väldigt, ja sött kanske man skulle kunna säga, därför valde jag att äta dom med en kall filsås som jag rörde ihop i all hast med bara lite salt, peppar, citronsaft och persilja.

Jag ville ha något fräscht att balansera upp det med helt enkelt.

Så för att göra mina nyttiga "pommes" eller klyftpotatis kanske vissa hellre säger så gjorde jag ungefär så här.

För 1 port ( 1 liten potatis )

    1 Sötpotatis 1/2-1 tsk Olivolja 1 Pressad Vitlöksklyfta Salt och Peppar EV. lite paprikapulver, spiskummin

Sätt ugnen på ca 230 C

Skala och skölj potatisen innan du sen skivar den i ungefär centimeterstora stavar, ju mer dom liknar varandra desto lättare blir det att få dom genomkörda.

Lägg stavarna i en bunke med iskallt vatten ett litet tag, medan så kan du ta fram en plåt och lägga på ett bakplåtspapper.

Häll bort vattnet och blanda ner ingredienserna med potatisen i bunken och se till att alla bitar får kryddor på sig.

Lägg ut bitarna på plåten och grädda dom i ca 30-45 minuter beroende på hur din ugn bränner och hur krispiga du vill ha dom.

Själv så gillar jag att ha dom riktigt knapriga i kanten och mjuka inuti.

Vill du också få ut din röst?
Healthy Lunch Middag Nyttig Pommes frites Potatis Recept Sötpotatis
KOMMENTARER
Innan du kommenterar: läs våra regler