MOVING TO AMANDABERG.COM

Nu mina kära läsare är det dags för lite förändring. Som ni kanske vet har jag varit sjukskriven sedan september och nu har jag bestämt mig för att inte gå tillbaka till mitt jobb som modechef på Modette. Jag kände att jag behövde byta riktning lite och passa på att göra saker som jag länge tänkt att jag vill göra men som inte blivit av eftersom jag fortsatt jobba och har så gjort sedan åtta år tillbaka. Tyckte helt enkelt att det var dags för lite nya intryck och lärdomar. Jag kommer berätta mer om mina tankar på nya bloggadressen.

Hur som helst så vill jag så klart tacka Nyheter24 och Modette för den här tiden. Jag började jobba här 2011, och herregud vad fort tiden har passerat. Jag har lärt mig sjukt mycket och tar med mig många roliga minnen med allt från resor så som modeveckor i New York och Europa, B&B i Berlin, filmfestivalen i Cannes och OS i London till redaktionshäng, nya vänskaper och en massa andra saker som skulle ta alldeles för lång tid att skriva ner. Jag kommer sakna er!

I samband med att jag slutar här på Modette flyttar jag bloggen till amandaberg.com (ni som har använt den adressen även till denna bloggen behöver alltså inte byta bokmärke eller så – den är precis ompekad till rätt blogg). Hoppas ni följer med mig, så ses vi där!

Dödshästen

Målade den här med akryl på Canvas för ett litet tag sen. Kallar den Dödshästen! Borde få tummen ur röven och måla lite oftare eftersom det är en sjukt avslappnande och trivsam sysselsättning. Annars då? Jag vaknade med en nackspärr från helvetet och var således tvungen att hoppa yogan i morse. Trist.

Weekend

En bild från helgen som Yulia tog när vi skojade på Escalier. Nu blir det hälsovecka här hemma som inleds med linssoppa i kväll och yoga de kommande dagarna. Nytt år och allt det där, ni vet.

Must watch x Lizzie Velasquez

Det här är så jävla bra och så jävla starkt. ALLA borde, eller rättare sagt MÅSTE avsätta 13 minuter för att titta och inte minst lyssna på detta. Jag lovar att det är värt varenda sekund.

Bag crush

Jag är verkligen ingen väskmänniska och jag tycker oftare att det förstör mina kompositioner än, som för de flesta andra, blir en snygg detalj. Detta faktum gör det ganska svårt för mig att hitta väskor jag gillar. Kriterierna är enkelhet, ABSOLUT inga gulddetaljer och en färgskala någonstans mellan vitt och svart. Här är i alla fall en variant som jag tycker stämmer in alldeles ypperligt på dessa och som jag med glädje skulle bära till samtliga plagg i garderoben. Den är från Stella McCartney och går loss på ca 6700 kr.

Maria Åkerberg

Här kommer ett litet hudvårdstips från mig! Den enkla anledningen varför jag aldrig skriver om sådant i vanliga fall är för att jag sällan använder krämer, och gör jag det har jag typ ingen som helst koll på vad det är jag använder och huruvida det är bra eller inte. MEN nu har även lilla jag hittat en favorit som jag blivit lätt beroende av. Jag skulle nog vilja påstå att Maria Åkerbergs Face Cream och Baby Care (funkar både på läppar och extra fnasiga hy) har räddat mitt torra ansikte den här vintern. Dessutom är det sådär superorganiskt och ekologiskt som sig bör, och inget slöseri med flådiga förpackningar. Enkelt men effektivt!

Dagens outfit…

…får min lillasyster stå för. Själv lunkar jag runt i gosetröja och långkalsonger. Har precis varit uppe hos läkaren för en sista utvärdering och om en timme ska jag även ta mig an ett sista besök hos terapeuten. Sen är jag finito med den här evigt långa sjukskrivningen och då blir det andra bullar av. Jag borde nog ägna det där ett eget inlägg eftersom jag tycker det är ett viktigt ämne att belysa, så det var allt för nu. Pusshaaj!

Wardrobe ideas

Samtliga bilder från Pinterest

Påbörjade en ordentlig rensning och städning här hemma igår. Känns alltid bra att starta ett nytt år med att slänga ut det gamla och ta in lite nytt. För att hålla inspirationen vid liv och inte ge upp när man är halvfärdig brukar jag frossa i interiörbilder. Pinterest tycker jag är bästa forumet för just den kategorin. Här är några av mina garderobsfavoriter!

Podcast – Snackepåsen #24

SENASTE AVSNITTET – JAG KAN INTE SÄGA R. Jag har blivit månadens hottie och lyckas dra till med ett missförstått skämt i en intervju vilket för oss in på digitala karaktärer och trender på twitter. Elin har besökt frissan vilket bidrar till en del prat om glansigt hår, timida frisörer och t-zoner. Och som vanligt blir det även lite annat smått och gott. Välkomna att lyssna på årets sista avsnitt!

HÄR KAN NI LYSSNA PÅ VECKANS AVSNITT
Lyssna på iTunes: itunes.apple.com/se/podcast/snackepasen
Lyssna på avsnittet direkt i webbläsaren (eller högerklicka och spara länk om ni vill ladda ner avsnittet): Snackepasen_JagKanInteSagaR.mp3
Se och lyssna på alla avsnitt här: snackepasen.libsyn.com

Och glöm inte att hänga med på våra sociala kanaler om ni gillar podden – Vi finns på INSTAGRAMTWITTERFACBOOK och vill ni laddar ni upp en instagrambild eller tweet som ni känner berör Snackepåsen så får ni hemskt gärna slänga in en liten #snackepåsen. Där hamnar även våra egna bilder som är relaterade till podden. Vill ni oss något annat kan ni maila till snackepasen@gmail.com!

Till er som lyssnar i iTunes – Ni får hemskt gärna betygsätta och recensera podden så blir vi både goa och glada!

Gott nytt!

Hej alla och GOTT NYTT ÅR! Jag har spenderat julen mestadels i Göteborg och likaså nyårsafton. Kom precis tillbaka till Stockholm och ligger halvt utslagen med feber hemma i soffan. Känns bra att vara hemma och att bli sjuk hör väl till såhär efter allt kramandes och pussandes som tenderar att uppstå i juletider. Ska egentligen spela på Spy Bar ikväll, men får se om jag kommer mig upp ur soffan eller inte. Hur som helst – nu är det nytt år och i och med det tänkte jag försöka vara lite mer närvarande här. Kanske ska knåpa ihop en liten resumé från det gångna året också. Har så vansinnigt mycket bilder som aldrig fått se dagens ljus. Puss så länge!

Foto: Emelie Lager / Finest.se