Julia:
Jag undrar om du har någon erfarenhet av whitening creams? Jag har alltid tyckt de verkar superläskiga och att man använde dem för att få vitare hy (jag har väldigt blek hy så det intresserar mig inte alls) men tydligen används de för att få en jämnare hudton o reducera akneärr vilket jag tyvärr ha några av. Har för mig att du gick på behandling för dina ärr för något tag sen så tänkte att du kanske vet något!

Svar: Jag har inte så mycket erfarenhet av whitenings creams, förutom att jag förut använde en ansiktsmask rätt ofta som sades ha ”whitening”-egenskaper. Som du säger är de mest till för att få jämnare, klarare och mer ”lysande” hudton, inte att man ska bli direkt vitare.

När man pratar om acneärr så finns det två sorter. Dels de röda märkena som jag antar att du menar, och dels ärren som blir som små gropar i huden.
Att ärren är röda betyder att de fortfarande är ”nya”. Det röda indikerar på en skada i huden. Det försvinner med tiden men om man inte orkar vänta så finns det en gel som jag vet många som fått bra resultat med. Den heter Cicatrix och finns att köpa på Eleven.

Mot acneärr som är gropiga skulle jag rekommendera microneedling och laserbehandling, det har jag testat och det fungerar verkligen. Microneedling gjorde jag på Stockholms Beauty Center och laserbehandling gör jag på Skin Care Academy. Jag gjorde 6 eller 7 microneedlingbehandlingar och jag har gjort 3 laserbehandlingar hittills, har en kvar :)

Hoppas att detta hjälper dig! :)


Före- och efterbild av ärrbehandling med Cicatrix