15 saker du garanterat kommer ångra om 15 år

Lever du ditt liv efter andra, missar du chanser och glömmer att ta hand om dig själv? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Lever du ditt liv efter andra, missar du chanser och glömmer att ta hand om dig själv? Nu är det dags för förändring.

1. Att du levt ditt liv efter andra

Vi vet, det låter klyschigt men den viktigaste relationen i ditt liv är den du har med dig själv. Du ska leva, vakna upp, somna, gråta, kämpa och andas med dig en hel livstid. Hur fantastiskt? Så se till att göra saker som du mår bra av och lev inte ditt liv efter vad andra säger och tycker.

2. Att du inte varit i nuet

Det är så viktigt att ta vara på varje minut. Och om det inte funkar, ta vara på en stund varje dag. Stanna upp och se dig runt, uppskatta människorna du har omkring dig och våga vara spontan. Det är ren lycka! Då slipper du vakna upp efter 15 år och känna att du missat de där fina vardagsminnena. Carpe diem!

3. Att du inte sagt orden

Har du berättat för dina föräldrar att du älskar dem? Har du ringt den där gamla kärleken och sagt hur du verkligen känner? Om inte. Gör det nu. Du kommer ångra dig om du låter bli.

4. Att du låtit andra skapa dina drömmar

Låt inte någon annan styra och påverka dig när det kommer till dina drömmar. De är det viktigaste du har. Vad är din högsta dröm? Och hur kan du nå den?

5. Att du umgåtts med negativa personer

Det är såååå viktigt att ha människor i livet som ger energi och inte tvärtom. Om du inte blir glad av din omgivning så är det dags att testa dina vingar och hitta en ny bekantskapskrets.

6. Att du inte tagit chanser

Det finns ingen värre känsla än att missa en chans – och ångra det. Våga gå fram till den där killen/tjejen på stan som du tycker är snygg, säg upp dig från jobbet du hatar och boka den där resan du alltid pratat om. Att ta risker är en stor del av riktigt lycka och ibland måste man testa nya saker för att komma framåt.

7. Att du gett upp när det blivit tufft

Allting löser sig – kom ihåg det. Även om det känns tufft när du möter motgång efter motgång. Det är de hårda stunderna som får oss att växa. Stå upp för dig själv och dem du älskar, lär dig att släppa taget och gå vidare. Det kommer vara värt det i slutändan. Och som Marilyn Monroe sa "Sometimes good things fall apart so better things can fall together.

8. Att du lagt energi på fel saker

Vissa händelser kan du inte göra något åt. Och så är det bara. Att gå runt och ha ångest över detta är normalt men helt onödigt. Lägg din energi på sånt du faktiskt kan ändra och acceptera det du inte kan.

9. Att du stressat för mycket

Glöm inte att ta ett djupt andetag och stanna upp då och då. Säg högt för dig själv vad du uppskattar med just den här stunden. Ta 30 minuter vila och släpp alla tankar på jobbet, skolan, kompisarna och checklistan. Allt fixar sig, det viktigaste är att du mår bra och känner dig stark. För om 15 år, vad betyder egentligen den där skoluppgiften eller träningspasset du inte hann med?

10. Att du aldrig unnat dig någonting

Har du svårt att unna dig själv den där tröjan, chokladbiten eller konsertbiljetten? Vet du vad, det är de små guldklimparna i vardagen som är extremt viktiga och som skapar de allra bästa minnena. Och, ja du är faktiskt värd att ge dig själv en present då och då.

11. Att du skjutit upp saker

"Jag fixar det imorgon" eller "jag ringer dig sen" är alldeles för vanliga meningar. Men hur tråkigt det än låter så vet du faktiskt inte vad som kommer att hända imorgon. Gör saker på direkten, ta tag i dina visioner, ring samtalen du ska ringa och gör det nu. Har du verkligen sagt till din morfar hur mycket han betyder för dig? Eller tänker du göra det nästa vecka....

12. Att du haft ångest över små saker

Vad spelar det där provet du gjorde i nian för roll i dag? Var det värt ångesten och stressen? Försök att sätta allting i perspektiv. Vad är viktigt för dig och vad ska du prioritera för att må bra?

13. Att du aldrig trott på dig själv

Ingenting är omöjligt! Med rätt ambition kan du ta dig precis vart du vill. Den enda haken är att du måste tro på dig själv. Skriv en lista med saker som du är grym på och som gör just dig unik. Sätt den på kylskåpet och läs den högt varje morgon.

14. Att du inte tagit hand om din kropp

Något du kommer ångra om 15 år? Att du inte tagit hand om din kropp. Ät bra, träna, meditera och sov ordentligt! Vi lovar, du kommer att vara evigt tacksam.

15. Att du inte insett hur vacker och unik du är 

Ingen är som du! Du är världens vackraste. Du är unik. Glöm aldrig det. Så nästa gång du går på stan med musik dunkandes i öronen. Se dig själv som huvudrollen i din egen musikvideo, dansa, skratta och sjung!


Vad googlade svenskarna på under året som har gått? Gripande nyhetshändelser och tv-program är några av de saker som är med på topplistan.

Mer:

10 tankar som känns helt rimliga när vi har PMS