Badpojken (eller flickan?)

cSåhär happy clappy var Iggy de flesta dagar i Portugallien – det fanns ju en pooooool som man kunde bada i precis när man ville!

 

cNåt annat (förutom att bada alltså) som var väldans skoj med att ha pool var att man kunde kasta en maaaaassa grejer i den för att se om de flöt. Den här plastkossan var en (av många) som inte gjorde det. En (av många) som Iggys käre mor och far fick dyka ner och hämta upp från poolbotten. Dag efter dag efter dag. Det här med att slänga grejer i vattnet var extremt populärt.

 

cDen här ljuvliga UV-dräkten (hittade den på KappAhl efter tips från glammis-Caroline) satt som en smäck och funkade hur bra som helst. Hittade den (såklart) på tjejavdelningen, som så mycket annat fint jag köpt till Iggy. Och hörrni, det här med färgen rosa alltså. Man blir ju faktiskt mörkrädd att vi inte kommit längre på genusfronten.

Det känns såklart vansinneslöjligt att ens behöva nämna det, men rosa signalerar tydligen fortfarande att bäraren av denna färg MÅSTE vara av kvinnligt kön. Det är tydligen någon slags lag. När vi åkte till Portugal hade Iggy på sig rosa tights, och ALLA som på nåt sätt kommenterade honom på resan (folk vi inte kände alltså) sa ”hon”. ”Ska det vara nåt mer tjejer?” frågade kvinnan på tax free-avdelningen när jag köpte min mascara. ”Vilken underbar liten flicka!” sa mannen som satt bredvid oss när vi åt lunch. ”Hur gammal är hon?” undrade paret som själva väntade barn vilken dag som helst.

Alla menade såklart superduperväl, och alla var jättesnälla. Men det ÄR ju faktiskt rätt vansinnigt att samtliga dessa tre (plus alla andra som vi började småprata med under resan vilket var rätt många, barn är ju lite av en conversation starter) förutsatte att Iggy var en tjej. Trots en rätt killig frippa, och en ganska så maskulin (om vi nu ska hålla på å dela upp mänskor hit å dit) tisha. Men de rosa tightsen signalerade att han GIVETVIS var en flicka. För killar kan väl inte ha rosa, va?

 

cFick en kommentar kring detta på youtubekanalen också. Nåt om att jag var ”galen” som ”prackade på mitt barn mina feministiska idéer”. Iggy skulle minsann ”bli mobbad i skolan” så som jag ”håller på”. Och var jag verkligen så missnöjd med att ha fått en kille? Det var ju så ”uppenbart” att jag ”ville ha en tjej”. S.U.C.K.

Svarade kommentarslämnaren att det här var ett för stort ämne för att skriva ett enkelt kommentarssvar på. Vi kommer dedikera en hel video åt det här, för det är SÅ VIKTIGT. Jag och Niklas kommer sätta oss ner och prata om hur vi ser på feminism och genus – vad det innebär för oss och vad vi hoppas att våra värderingar ska innebära för vårt barn i det lilla, och för världen i det stora.

Hen som lämnade kommentaren skulle bara vetat att Iggy DESSUTOM hade röda tånaglar – i sina skor med blommor på. Ve och fasa liksom, vart ska världen ta vääägen? Nä, när det dyker upp såna grodor i mina sociala mediekanaler blir det en rejäl påminnelse för mig att fortsätta basunera ut budskapet om GRLPWR, att all kärlek är bra kärlek och att feminism (låt oss kalla det HUMANISM så att alla är med på tåget) sannerligen INTE är nåt som ”inte längre behövs”.

Ibland kan inlägg jag skriver och saker jag säger i vloggar angående det här ämnet kännas så fruktansvärt självklart och uppenbart – nästan pinsamt att ens behöva fortsätta tjata om. Men så får man en sån här kommentar + att ALLA bemöter ens unge som en hon enbart för att han har rosa tights på sig – och vips! …så inser man att det är bara att fortsätta basunera. Alla är (tyvärr) inte med på tåget än.

Portugallienshopping!

Processed with VSCO with hb1 presetOkej hörrni, vi fortsätter med Portugallieninläggen, finns en maaaaaassa härligt kvar! Tyvärr är Modettes admin fortfarande tokseg så det tar aaaapalång tid att ladda in bilder, därav det sparsamma bloggandet om ni undrar.

Hursom! Det blev såklart lite shopping när vi var i Portugallien. Som vanligt hittade jag ljuvliga fynd på min absoluta favoritbutik Oysho! Den här förträffliga kombon strandväska + sandaler, till exempel.

 

Processed with VSCO with hb1 presetHar varit på jakt efter något Birkenstockliknande att klä fossingarna i, så de här var perfekta. Vansinnesbekväma.

 

Processed with VSCO with hb1 presetKombon läder, nitar och stjärnor GÅR ju inte att motstå, så den här lilla rara väskan fick också följa med hem.

 

Processed with VSCO with hb1 presetMen mitt bästa fynd var helt klart den här PERFEKTA skinnjackan. Satt som en smäck, perfekt snitt och i i mjukaste läder. Kommer bli min bästis i höst.

 

Processed with VSCO with hb1 presetGivetvis hittade vi lite grejer till grodan också. En sväng inne på Zara´s rea (mycket billigare i Portugallien, och sen rea på det, wiii) resulterade bland annat i dessa kap.

Vad säger ni – gillar ni mina fynd? Har ni någon favorit?

Solkräm, surf & semesterhäng

                                                                                     I stolt samarbete med ACO


Här kommer en vlogg från vår UNDERBARA Portugallienvistelse! Ni får hänga med oss till stranden, ni får se Niklas surfa (woohooo!), ni får äta lunch å middag med oss i det LJUVLIGA huset – OCH ni får dessutom se när jag testar och utvärderar ACO´s solkräm för ansiktet. Den har SPF 50 vilket jag älskar (solar aaaaaaaldrig ansiktet) och hittas här!

Få ett härligare liv!


Happy clappy poddisdag allihop! I veckans avsnitt pratar jag å Jossan om nåt som är TOKVIKTIGT för oss – nämligen det här med vardagsglädjen. Vi ger våra allra bästa tips på hur vi maxar vardagsglädjen, och förklarar att det inte har NÅT att göra med hur mycket stålars man har. Man kan maxa den lika mycket på en studentbudget som om man lever krösusliv.

Vi snickesnackar såklart en massa om grejer som vi tycker att man BÖR göra för att få ut så mycket som möjligt av livet, men jag går också in på nåt som är minst lika viktigt – vad man INTE bör göra. Nåt jag försöker tänka extra mycket på är nämligen vad jag INTE säger. Man kan tänka vad man vill inne i sitt huvud, men så fort man säger det man tänker så har det liksom tagit form och påverkar helt plötsligt de runtomkring. Därför försöker jag vara noga med att låta negativa tankar stanna kvar i hjärnan, och inte få slinka ut och förgifta omgivningen.

För även om läget är pissigt (som i lördags när vårt flyg hem blev försenat inte bara en utan två gånger, och vi blev strandade i Frankfurt till sent på natten med vårt lilla barn vilket såklart inte var optimalt) så tjänar det inget till att uttrycka sin irritation. Det enda som händer då är att den sprider sig. Kan man ändå inte gör nåt åt det pissiga läget är det sista man ska göra att irritera sig över det. Nä, gör det bästa av saken i stället, och låt inte negativiteten slinka ut. Det gör INTE läget bättre, I promise.

Lyssna på poddisen för att höra mer om detta, och hur man får ett härligare liv helt enkelt!

Rackarns gullpluppar!

vanja wikström pink carnationsTACK hörrni, för era fina kommentarer (och mail till och med!) på förra inlägget. Jag blir så himla himla glad! Vi lever ju i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare, och där vi konsumerar kvickare och kortare. Att då ha lyxen att ha fina blogoliner som VILL TA SIG TID att slinka in här och läsa mina funderingar är en riktig rackarns glädjepepp!

För alla har lite för mycket att göra, och alla har lite för lite tid att spendera. Och dessutom finns det en triljard mänskor att följa, texter att läsa, videoklipp att se och bilder att konsumera. Så jag är så ENORMT tacksam att ni väljer att lägga er dyrbara tid på mig och på oss härinne i el bloggos värld. Mmmmwaaahhh!