Paradise Hotel-Tarzan om hatet: "Folk säger att jag är äcklig"

Paradise Hotel-profilen Jiar Raza berättar om näthatet som han utsattes för efter ett avsnitt av programmet.


Jiar ”Tarzan” Raza från årets säsong av Paradise Hotel är en av flera deltagare som blivit utsatt för näthat.

– Första gången det hände var det på grund av min tatuering men det lade sig efter tag. Men i tisdags hände det igen och det spårade ur totalt. Det var det största näthatet jag någonsin fått och sett, säger Jiar till Nyheter24.

Det var efter ett avsnitt av Paradise Hotel som näthatet rasade in. Jiars partner Claudia blev utskickad i parcermonin, vilket gjorde Jiar arg och menade att en annan deltagare gick bakom hans rygg.

– Anledningen till att jag var så tyst var för att det annars hade gått över styr. Men det spårade ur och folk började skriva saker som "i min värld är du ett psyko", "du är patetisk" och "du är äcklig".

Han berättar att han också fick höra saker som "du borde söka hjälp", "hur är du uppfostrad, inte alls" och "pajas".


– Men jag tar inte åt mig av kommentarer som de där. Jag har lärt mig att vara psykisk stark vilket gör att jag inte tar åt mig. Men det kan också vara negativt. Det var en gång på krogen som någon hade sagt till min kompis att han ville slå mig och jag tänkte bara "jaha, bra då vet jag". Medan min kompis tyckte att vi borde ha gått därifrån.

Jiar menar att man ska tänka sig för varje gång innan man trycker på "skickaknappen" för att man vet aldrig hur personen som mottar kommentaren mår eller kommer att ta det.

– Näthatet är ett stort problem, det är fruktansvärt. Jag tänker mig alltid för innan jag skriver något, gör något eller säger något. Jag tänker alltid ett steg före, hur kommer det att påverka mig och vad händer om jag skriver det här? Alla borde göra det, tänka sig för innan man säger eller gör något, säger Jiar och fortsätter:

– Och mind your own business, man får tycka och tänka hur man vill men man behöver inte yttra sig jämt.

Du kanske också vill läsa om fansens kärleken till Alexander D'Rosso som får honom att orka vidare. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du drabbats av näthat?
Tack för din röst!