1 av 4
- Foto: Pelle T Nilsson
2 av 4
- Foto: Pelle T Nilsson
3 av 4
- Foto: Pelle T Nilsson
4 av 4
- Foto: Pelle T Nilsson

"Det var helt fantastiskt"

I torsdagens Kenza & Tyra Show fick 14-åriga Agnes Kantén sin dröm uppfylld. – Att få baka hela dagen är min stora dröm i livet, säger hon till Nyheter24.


Agnes Kantén, 14, från Stockholm har bakat så länge hon kan minnas. Hennes stora dröm är att någon gång i framtiden jobba i ett konditori, helst utomlands, för att senare öppna ett eget konditori.

– Det är härligt att arbeta med smaker och olika former. Det är väldigt kreativt och ställer höga krav på fantasin.

Inte konstigt då att Anges vill att Kenza & Tyra Show skulle hjälpa henne att uppfylla sin dröm - att få träffa en av Sveriges bästa på just bakelser - Cajsa Lindberg.

– Det var verkligen jättehäftigt att få träffa henne. Hon var verkligen superduktig.

– Det är kul att träffa någon som kommit så lång med det jag vill göra.

Vad är det som Cajsa gör så bra?

– Hon har naturligtvis ett jätteintresse och är skicklig. Men hon hade en stor fantasi och var noggrann med det hon gjorde.

Vad lärde du dig under dagen?

– Jag har inte jobbat så mycket med marsipan, så det var jättekul. Sen var det roligt att se vilka verktyg de använder och hur de gör.

Hur var det att baka med Kenza och Tyra?

– De kanske inte var jättebra på att baka, men de var superroliga. Och det är också viktigt när man jobbar.

Var hittar man Stockholms bästa konditori?

– Vetekatten, säger Agnes efter stor tveksamhet:

– Först är det jättemysigt, men de jobbar in i det sista med allt de gör, det är så perfekt.

Till sist, vilka är dina favoritbakverk?

– Oj vad svårt. Men jag gillar att arbeta med muffins för det går att göra så många olika smaker.

– Sen tycker jag om att göra svårare efterrätter, som till exempel pannacotta. Och man får inte glömma tårtorna som är jätteroliga att göra.

Vill du se Agnes drömdag? Kolla in på Kenza & Tyra Show.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!