Barda: Matcha stil och personlighet

Stylisten och frisören Jean-Pierre Barda ger sina bästa tips om vårhåret.


Redaktör. Designer. Makeup-artist. Ja, mångsysslaren Jean-Pierre Barda har inte bara gjort sig ett namn som den dekadente gruppmedlemmen i Army of Lovers. Sedan musikdagarna har han skapat sig ett stadigt namn som trendkänslig stylist. Med foten djupt förankrad i den håriga modebranschen, bland annat som skönhetsredaktör på Stockholmfashiondays.com,är han den förste att veta vad som gäller. För Nyheter24 tipsar Jean-Pierre Barda om vad som gäller för ditt vårhår.

Hur tycker du man klippa sig i vår?

– Både vad gäller kill- och tjejfrisyrer gäller det att matcha upp stil och personlighet. Dina klädval talar om vad det är för frisyr som gäller. Matcha frisyr till sammanhanget eller tvärt om. Till exempel välkammat till sport/street och ledigare till dressat. Vad gäller färg, ligg nära din egen. Tänk på att ljus utväxt ger ett tunt intryck medan något mörkare ger fylligt intryck, säger stylisten Jean-Pierre Barda och fortsätter:

– Välansade pojk/mansfrisyrer gäller här, både spikrakt och gammaldags vågigt, lösa lockiga ruffs. Oavsett vad du väljer ska det funka för din personliga stil och funktion. Tänk på att korta frisyrer kräver regelbunden ansning av nacke och sidor. Har man som tjej kvalitet för det, är det långt lyxigt hår, rakt, lockigt eller både och. Kort pojk/flick med inspiration av herr.

Var ska man hämta sin inspiration ifrån?

– Låt dig inspireras av dina förebilder. Var nyfiken på världen. Hur vill du bli sedd? Vilka vill du träffa? Läs böcker,gå på utställningar. Vad gäller modemagasin finns just nu en massa spännande inspirations magasin som gränsar till fotokonst. Tänk på att allt är tillåtet,bryt regler och anpassa efter dina egna behov.

Vilka hårprodukter ska man använda?

– Beror helt och hållet på vad det är för frisyr. Länga hår ska se "sköna att ta i" ut, välvårdade och styling produkter vara osynliga. På korta frisyre gärna blank men ej flottigt!! Vård av hår är A och O. Identifiera just ditt hårs behov. Vad gäller styling är det som med makeup och kläder. Du anpassar efter väder och sammanhang.

Vilka färger är det som gäller?

– Sköna fylliga färger. Framhäv din egen. En bra färg tar fram det bästa av din hudton och ögonfärg. Inte randigt. Extrema blonda eller mörka, men tänk på att de kräver tätare underhåll av utväxt, säger Jean-Pierre Barda till Nyheter24.

Glöm inte att tävla om en lyxklippning. Här!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!