Tingeling ber Malena om ursäkt

Grotescos Micke Lindgren om Svensktoppen, Ryssland, album och cirkusturné.


Tingeling har gjort en närmast osannolik succé efter Melodifestivalen. Nu ska den skojiga låten testas på Svensktoppen.

– Det är jätteroligt, säger Michael Lindgren från komikergruppen Grotesco till Nyheter24. Lindgren är sångaren som ligger bakom succélåten.

– Det har ju alltid varit lite av vårt mål med Tingeling. Och Henrik Dorsins karaktär påstår ju att det gamla dansbandet Tingeling nästan låg på Svensktoppen redan 1977.

Ni ska släppa ett album också, kommer det bara vara olika Tingeling-versioner?

– Nja, inte bara, men det blir ett antal olika. Den ska heta Grotesco Global Media Group presenterar Tingeling. GGMG är vårt multinationella företagsimperium.

Hur blir det med liveturné?

– Vi ska försöka få ihop något. Det här genombrottet kom ju minst sagt lite chockartat, så vi är alla uppbokade på andra håll dessvärre. Men några gigs ska vi nog kunna få ihop åtminstone. Drömmen vore att göra en stor cirkusturné med Grotesco. Med ett cirkustält och lite burleskaktig show. Det vore skitkul, men det kommer vi inte hinna med nu på ett tag dock, säger Micke Lindgren.

Du känner inte att det kan bli lite overkill med Tingeling?

– Jo, det är klart det är overkill, men vi gillar overkill. Det är underbart roligt alltihop.

Hur är relationerna med ryska ambassaden nu?

– Mina personliga relationer med Ryssland är jättebra, i övrigt vet jag inte riktigt. Vi har inte hört något mer. Jag gick förbi där i går och fick en väldigt arg blick från en man i en bil, men jag kanske bara är lite paranoid. Jag är hursomhelst tacksam för att de har hjälpt till att skapa hela den här surrealistiska soppan. Hela efterspelet till Melodifestivalen är ju precis som en Grotesco-sketch. Det har tagit minst sagt märkliga proportioner.

Borde ni varit Sveriges officiella bidrag till Eurovision i stället för Malena Ernman?

– Hehe, ja, kanske det. Det har ju varit väldigt mycket ursäkter fram och tillbaka i den här röran, så nu kanske det är dags att vi ber Malena Ernman om ursäkt för att vi snott hennes uppmärksamhet från vinsten, säger Micke Lindgren till Nyheter24.

Se det omtalade videoklippet:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.