Listan för oss som "inte tål någonting"

Är du allergisk mot allt och tål i princip bara vatten? Då kommer du garanterat att känna igen dig.


När du var knodd och gick på kalas, då var fiskdammen lika med en nektarin och ett paket russin.

"Men alltså, är det inte sjukt jobbigt att inte kunna äta choklad, nougat, fruktsallad, bröd, mjölk, glass, juice". Svar: Jo. Det är det. 

Du har accepterat det faktum att du skulle dö först på en öde ö. 

Folk förknippar vår och sommar med sol, bad, picknick på ängar, grillfester och att gå hand i hand med sin käresta på kvällen. 

Du förknippar det med pollen, utklösta ögon och ett dussin självmordsförsök. 

Du har börjat acceptera att dina vänner/kollegor är ett gäng glömska nötter (inte konstigt att man är allergisk) som aldrig kommer ihåg att inhandla fler alternativ till fredagsfikat/middagen. Detta har resulterat i att du själv börjat ta med dig små miniförpackningar med gluten/laktos/ingrediens-fri mat. Känslan av förnedring är aldrig större.

Känslan av hur orättvist livet är infann sig en gång vid ett middagsbord. Du kände "fuck det här", slängde i dig några nötter och skålade med dina vänner som hejade på. När din mamma senare kom in till sjukhuset och möttes av ditt Quasimodo-ansikte var hon minst sagt arg. 

När någon frågar vad du är allergisk mot vill du svara "allt". Då det kan uppfattas som otrevligt svarara du istället "äpplen, päron och pollen". 

Det är en polarexpedition att bli bortbjuden. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

2 timmar sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

idag 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.