Sol och bad-bilder syns mycket på Instagram på sommarn
På sommarn går Instagram snabbt ifrån kvalité till kvantitet.

Instabilderna vi önskar att slippa i sommar

Det är sommar, det är sol och Instagram går snabbt ifrån kvalité till kvantitet. Här är vad du kan förvänta dig.


Hoppande tjej på stranden 

Instagrams svanktatuering. Var du först med den är det ok. Annars är det extremt 2000 and late. Enda skillnaden är att det inte finns någon laserbehandling för dessa bilder. Har du laddat upp en är du stämplad för livet.

Kokkorvarna 

Instagram fullkomligt svämmar över av dessa ben som lutar sig mot varandra. Och ja, det liknar två kokkorvar. Ofta döljer det sig en vacker strand, mysig park eller annan fin bakgrund bakom korvarna. Men det är ju skitsamma om bilden blir snygg, benen ska vara med. 

Powerwalksen 

När exakt blev det häftigt att ”gå ut och gå”? Du klarar alltså av att, gå ut och sätta det ena benet framför det andra. Och du är så stolt över det att du absolut måste ta en bild på det. Powerwalkar du baklänges och barfota till hela vägen till Korea, lägg upp en bild.

Bilder på din bikinilinje

Din solbränna vs din gamla blåvita färg som gömt sig under bikinitrosan. Alltså visst att du kan lägga upp dessa om du lyckas ta dem rätt – det vill säga en liten bit på nederdelen av magen. Men varför envisas alla med att visa upp halva ”fiffin”?!? Vill jag se sådär mycket googlar jag Vickan Silvstedts taxibilder.

"Dont forget to smile"

Att du är glad gör ingen annan glad. Eventuellt din mamma men hon har inte Instagram. Denna bild läggs ofta upp av dem som har ett starkt behov av att visa världen hur "glada och lyckliga de är". Behovet grundas ofta i att – de inte är det.

Bilder på dig och din partners semester 

Din kille framför Pyramiderna. Din kille framför ert hotel. Din kille i poolen. Din kille som kollar i menyn på restaurangen. Din kille som äter en glass. En pussbild på dig och din kille. Din kille som är på marknad. Din kille som ger en tiggare pengar.Din kille i baren. En till pussbild på dig och din kille. Din kille på väg ned till vattnet på stranden. Din kille med en paraplydrink. You get my point. 

Variera bilderna från semestern. För du kanske tycker att snuttebullen är så fin framför alla turistattraktioner. Vi tycker att han ser ut som felet i finn fem fel när han sticker fram med sitt tryne på alla bilder.

Trosbilder 

Jag ger er sanningens ord: Det är en viss typ av tjej som tar bild på sig själv i trosor och sedan lägger upp den på Instagram. Det är samma typ av tjej som skriver hjärndöda statusar på Facebook, tar överdrivet många bilder på sig själv, och som inte har någon som helst tendens till självinsikt. Folk som tycker att hon är pinsam och gör bort sig kallar hon för ”haters” och reaktionen på just denna text blir hon arg över i stället för att skratta åt. Med andra ord – snygga, dumma tjejer med bekräftelsebehov. 

Dom tre grisarna och modellen 

Krogbilderna du tar på dig och dina kompisar under sommarens festkvällar. De ser ut som en hög skelögda, röda, och glasiga grisar medan du står där i mitten, brunbränd och skimrande, med blicken in i kameran. 

Du som är utomlands och skriver din partners namn i sanden

Jag sitter och försöker komma på något att säga om detta hemska fenomen. Men allt jag ser framför mig är en spya. I sanden.

Balkongfrukosten 

Ja det är sol ute. Ja frukost är viktigaste målet på dagen. Men att du sitter och äter mysfrukost på balkongen en fin sommardag är i princip lika uppenbart som att solen faktiskt går upp varje morgon. När du käkar din frulle i mitten av en tornado – lägg upp en bild.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

1 timme sedan

Carina Burman får Bonnier-stipendium

1 timme sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

1 timme sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

1 timme sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

3 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

idag 05:04
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.