Sanna Lundell försvarar särbon Mikael Persbrandt efter knarkvideon.
1 av 8
Sanna Lundell försvarar särbon Mikael Persbrandt efter knarkvideon. - Foto: Montage TT / Expressen
Sanna Lundell väntar på en ursäkt från Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.
2 av 8
Sanna Lundell väntar på en ursäkt från Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. - Foto: Montage TT
Bilderna på Persbrandt när han snortar kokain.
3 av 8
Bilderna på Persbrandt när han snortar kokain. - Foto: Expressen
En video som släpptes under onsdagen.
4 av 8
En video som släpptes under onsdagen. - Foto: Expresen
Paret har två barn tillsammans.
5 av 8
Paret har två barn tillsammans. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Sanna Lundell vill nu ha en ursäkt av Expressen.
6 av 8
Sanna Lundell vill nu ha en ursäkt av Expressen. - Foto: SCANPIX SWEDEN AB / BERTIL ERICSON / SCANPIX
Hon har tidigare talat ut om sitt medberoende.
7 av 8
Hon har tidigare talat ut om sitt medberoende. - Foto: Dan Hansson
8 av 8
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Här kommenterar Mikael Persbrandts partner knarkvideon

Mikael Persbrandts partner, Sanna Lundell, försvarar nu sin särbo och attackerar Expressens chefredaktör "Jag vill att Thomas Mattsson frågar mina barn om hur det känns."


Ur videon

I videon är Persbrandt i sällskap med personer från ett kriminellt gäng, där flera tidigare dömts för bland annat våld- och narkotikabrott samt säger följande: 

– Vilka små linor ni tar.

– Jag kan ringa om polisen kommer. 

– Om polisen kommer nu, då hoppas jag att du skallar dem. Och slår ner dem. 

Det har onekligen stormat en del kring Mikael Persbrandt på senare tid. Först dömdes han till vilkorlig dom och samhällstjänst för narkotikainnehav, sedan släppte Expressen under onsdagen en video där Persbrandt snortar kokain med kriminella som även Nyheter24 publicerade bilder från. 

Nu skriver Persbrandts särbo Sanna Lundell att Mikael Persbrandt inte kan rå för sitt beteende och att tidningen därför ska be om ursäkt. 

"Kronisk hjärnsjukdom"

"Beroende är en kronisk hjärnsjukdom som ger enorma sociala, kriminella, moraliska konsekvenser för den sjuke", skriver hon.

Paret har två gemensamma barn. 

"Jag vill att Thomas Mattsson frågar mina barn om hur det känns att se sin älskade, fantastiska pappa (jo, även beroendesjuka kan vara bra mammor, pappor, systrar, bröder) riden och uppslukad av sin sjukdom. Hur det känns för dem att deras kompisar för all evig framtid kommer att kunna googla till sig den här filmen och garva rått åt den", skriver hon på sin blogg. 

"Varit räddaren"

Sanna Lundell gick nyligen ut och talade om sitt medberoende i podcasten Fyllepodden.

– Jag har ju levt i relationer där det inte funnits missbruk, där jag själv har varit väldigt utflippad och druckit väldigt mycket och varit lite halvt som halvt galen, och varit den lite utagerande. I andra relationer har jag absolut varit räddaren", sa hon då. 

Hon har även tidigare försvarat Persbrandt i sin blogg.   

Thomas Mattsson: "Inget fjäskande" 

– Jag har respekt för att man kan reagera på filmen, det är ju fruktansvärt att se en hyllad före detta Unicef-ambassadör som Mikael Persbrandt festa med folk som är dömda för mordförsök, men man ska komma ihåg att det vi visar bara är en liten del av ett omfattande reserachunderlag och det som publiceras är väl avvägt", skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Dagens Media och fortsätter: 

– Filmen avslöjar kändiskokainets baksida: det knarkas, polisen hotas, man festar med kriminella – allt det där som medierna normalt sett inte berättar, eftersom vi oftast bara ser stjärnorna på prisutdelningar och vimmelbilder från röda mattan. Men nu har Expressen under åtta dagar gjort den största granskningen av narkotikaproblematiken på tre decennier, och flera erfarna journalister har berättat om allt från barnen som dör i Sydamerika för att kokainet ska kunna säljas till kändisarna till vad som egentligen händer på såna här fester".

Till Resume säger Mattsson att videon är en dokumentär skildring: 

– I filmen knarkar Mikael Persbrandt, han talar om att attackera poliser – och allt detta med gängmedlemmar som är kriminella. Detta är verkligheten, inget hyckleri, inget fjäskande. Det är inte vackert och tillrättalagt, det är för en gång skull en dokumentär skildring av kändiskokainet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!