Scarlett Johansson är Lucy i Bessons nya rulle

Hur förklarar man en film av Besson där Marvel möter Kill Bill som möter Matrix som möts av Bourne Identity med en släng av limitless-droger och exorcism?


Jag har som fast princip att aldrig kolla upp filmer innan jag ser dem och definitivt inte kolla trailers. Allt jag visste var att min girl crush Scarlett Johansson i huvudrollen, och det räckte. Trodde jag.

Lucy (Scarlett Johansson) är en ung kvinna som befinner sig i Taiwan för studier och fest men råkar en dag vara på fel plats vid fel tillfälle. Hon blir indragen i en droghärva där en Mr. Jang tvingar henne och ytterligare tre män att transportera en ny hormondrog vid namn CPH4 till Europa. Detta gör de genom att operera in en påse med drogen i magen på dem. Olyckligtvis för Lucy så läcker påsens innehåll ut, men istället för att det dödar henne så ger drogen henne möjlighet till att använda hjärnans fulla kapacitet. Men tiden är knapp och hon vet att hennes kropp snart kommer att ge upp. 

I Frankrike befinner sig samtidigt professor Norman (Morgan Freeman) som föreläser om just den mänskliga hjärnan. Han får ett samtal av Lucy, som har läst om hans arbete. Tillsammans försöker de att hämnas på Mr. Jang och hindra drogen från att spridas vidare. 

Scarlett Johansson gör bra ifrån sig

Filmen börjar bra. Flödande scener där hetsig trafik i Taiwan avlöser fantastiskt vacker natur och en djup monolog om hur vi människor förstör världen, får mig att hoppas på att filmen ska ge mig något. Men rätt tidigt inser jag att spänningen jag arbetat upp dör i och med att Lucy är så pass övernaturlig att ingen ändå har en chans på henne. Både Johansson och Freeman gör bra ifrån sig, men tyvärr inte mer än så. Här finns en enorm möjlighet till att göra någonting extraordinärt men på 1,25 h känner man sig mest stressad. Scarlett försöker övertyga publiken om att hon är tömd på känslor men lyckas dessvärre inte. 

Jag har aldrig hungrat efter superhjältesfilmer. Jag älskar istället att gotta mig i hemska verklighetsbaserade historier, vräka i mig fruktansvärda öden där filmen gärna ska få mig att bli en bättre människa. Förutom några smärre misstag (Drogen är kristaller och inte pulver, att flygtoaletter kan öppnas utifrån om så skulle behövas och att hela hjärnan visst används, dock inte när vi löser uppgifter) så ger jag den tre samurajer.

Betyg: 3

Skrivet av: Samajra för filmtipset.se 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".