6 tillfällen då det är okej att hata föräldrar

"Det är aldrig barnens fel". Nyheter24:s Gabriella Bark listar sex olika tillfällen då det är okej att hata föräldrar.


1. Föräldrar med barnvagn som tror att de äger allt

Spelar ingen roll om du brutit alla ben i kroppen samt sitter med din astmainhalator halvt nedkörd i halsen – kommer det en barnvagn är det bara att maka på dig. En barnvagn är tydligen latin för "tillträde överallt".

2. "Allt är skolans fel, ni har misslyckats med att uppfostra mitt barn"

Ronny har svårt att sitta still. Han gör ingenting på lektionerna förutom att rita på bänken och leva ut sina 14 olika diagnoser på resten av klassen. Men din söta lilla Ronny ponny har du ju uppfostrat excellent, eller ja, i alla fall de gånger du inte är ute på dans, jobbar, träffar olika karlar eller reser till Malta med grabbarna. 

3. Föräldrar som göder sina barn

Föräldrar som uppmanar sina ungar till att trycka i sig chips och mat till den gräns att de knappt kan öppna ögonen längre.

"Lilla Emil växer så han kan äta det där"

Nej. Lilla Emil växer bara på bredden, hans bak är snart bredare än ekvatorn, han har redan ett sockerberoende och om några år antagligen utvecklat diabetes.



4. Föräldrar som inte säger åt sina skitungar

Du ska sitta på en buss i åtta timmar framöver. Bakom dig sitter en lintott vid namn Joel som bankar dig i huvudet med en pinne. Att åka kollektivt är lika med att träffa på ouppfostrade barn, men just att se den flottiga mjukisbyxmorsan bredvid som ser vad ungen gör men inte säger till? 

"Ursäkta men kan du säga åt din unge att sluta slå mig i huvudet?"

"Nu tycker jag din ton är lite väl hård. Joel vill ju bara leka och menar väl"

Lösning: Ryck pinnen ur händerna på Joel, spänn ögonen i honom och skrikvråla allt vad du har. Brukar hjälpa.

5. Föräldrar som inte ser snor
Hur kan man som förälder inte se att ungen har halva toys "r" us-slajmproduktion intorkat under näsan? Ska ni skaffa barn – gå en kurs i hur man upptäcker samt torkar bort snor.

6. Föräldrar som får dig att känna dig värdelös

"Gud, vad gjorde jag egentligen innan jag skaffade barn? Man drog ju bara omkring och livet hade ingen mening. Nu har jag skapat ett litet liv. När är det dags för dig egentligen?"

Ja, med tanke på att hela du är täckt av spya, inte haft sex på ett halvår och inte har sovit på fyra dygn så känner jag att det är frestande men att jag nog känner att jag gärna väntar ett tag till...



.........

LÄS MER: Det finns stunder då det är ok att hata barn också. Här listar Gabriella Bark sex just sådana tillfällen.

/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.