Gabriella Bark.
Gabriella Bark.

7 anledningar till att jag hatar hycklarfeminister

Nyheter24:s Gabriella Bark uttrycker sitt förakt mot den så kallade "hycklarfeministen".


Då har nakenläckan skördat sig ännu ett offer – Rihanna. Det första jag möts av på min redan fruktansvärda måndagsmorgon är två tillsynes färglösa kvinnor med fotriktiga skor som beskådar de nyläckta bilderna på Kim och Riri på tunnelbanan: 

– Oh my god. Alltså kolla hennes bröst de är ju typ sneda. Men oj ser hon verkligen ut sådär?

Då jag i snart ett års tid brottats med min feminist/sexist-stämpel var planen att avvakta med mitt uttalande – men nu jävlar ska ni få höra. Jag tänker berätta för er om den så kallade "hycklarfeministen". Hon som har "Feminism" som facebookheader men som står med fantomnävar fyllda av skit – redo att kastas på första bästa kvinna som viker sig från normen. 

Här är sju punkter som definierar hycklarfeministen. 

1. Nakenbilderna 

De läckta nakenbilderna på kändisarna. De som sitter och runkar till bilden är givetvis män, men de som sitter och dömer – det är kvinnor. Hur ser brösten ut, har hon verkligen så bra rumpa, hur ser hon ut bakifrån, är hon tjockare utan retusch. Bara i dag har jag fått sju stycken förfrågningar om jag kan skicka länken till bilderna – alla sju från tjejer. 

2. Det feministiska finrummet

Bara vissa är välkomna i det feministiska "finrummet". Kan du inte briljera i en debatt mot Gudrun Schyman eller hålla ett föredrag i 30 minuter om vad feminism är kan du dra härifrån för du har absolut ingenting att göra här. Är du aningen nyanserad i ditt tänkande om feminism, ja då är du helt enkelt ingen feminist. 

3. Vad vi väljer att gå med på

Gillar du S&M eller analsex är de ett resultat av rådande sexism. Du är förtryckt och vågar inte säga ifrån. Ingen kvinna vill egentligen ha det och går du med på det förstör du för andra tjejer. Du är en så kalladbakåtsträvare. Lite småäcklig faktiskt. 

Hycklarfeministen själv gillar sex som inte är kränkande eller förnedrande. Inga händer på huvudet eller lucka två-besök där. Ibland tror jag att det är för att personen i fråga helt enkelt är dålig i sängen. 

Men självklart gillar hon "50 shades of Grey". 

4. "Rätta inte kappan efter vinden"-feministen

"Kvinnor ska inte behöva rätta sig efter män" säger hycklarfeministen som ägnat halva förfesten åt att sminka sig och spraya till håret för sjuttioelfte gången. Det är samma tjej som senare på kvällen står och gråter utanför nattklubben över en kille som inte vill ha henne.

ALLTID samma visa. Alltid samma hycklarfeminist.

5. "Allt måste inte handla om män"

Hycklarfeministen blir less när allting alltid måste handla om män och jakten på "den rätte". Hon förespråkar den "självständiga kvinnan".

Själv är hon extremt needy, klarar inte av att vara själv och hatar att sova ensam.

6. Vad vi väljer att göra med vår kropp

Hycklarfeministen är STRÄNGT emot plastikoperationer – detta samtidigt som hon själv är väldigt missnöjd med sitt utseende. Hon har extremt svårt att ge komplimanger, detta säger hon är för att man inte ska "gå för mycket på utseende". 

Sanningen är att det är svårt att höja någon om du själv mår dåligt. 

7. Hon hatar frispråkiga tjejer med tungan ute

Hon hatar frispråkiga tjejer med tungan ute, som Miley Cyrus. HATAR. Men gillar jordnära tjejer som Zooey Deschanel. Med andra ord, hon skiljer ofta på tjejer och tjejer. 

Jag tror inte på att sudda ut olikheter för att minska barriären mellan oss kvinnor, jag tror inte heller på att förneka det faktum att det alltid kommer att förekomma en viss typ av konkurrens mellan oss. 

Jag tror på att varje dag höja varandra till skyarna. Jag tror på att peppa varandra och ryggdunka varandra tills vi på riktigt tappar andan. Jag tror på att inte stänga någon ute. 

Jag tror på att låta folk få trycka in silikon i brösten, ta nakenbilder, ligga med hur många de vill eller raka av sig håret om det får dem att må bra och känna sig till freds med sig själv.

Whatever floats your boat, bitches.

Men vem är jag att tro det. Jag är ju inte ens välkommen in i det feministiska finrummet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.