10 situationer då det är ok att hata pensionärer

Man ska ha respekt för de äldre – not. Här är situationerna då det är ok att hata pensionärer.


1. De luktar gammal instängd raggsocka

Vissa pensionärer luktar ju verkligen inte gott. De luktar inte något bestämt, exempelvis skit, utan de osar en nyanserad odör av instängd raggsocka, för många katter på ett och samma utrymme, sockerkaka, kaffesump och liggsår.

Bildkälla.

2. De tror att kubb, russinkakor och inälvsmat är gott

Många pensionärer lever kvar på 1700-talet och tror fortfarande att man måste använda alla delar på hela kon. Det vill säga slaggen vi i dag använde till katt och hundmat. Alla pensionärer borde få en obligatorisk "2000-talet"-uppfräschning där de får veta vad som är ok att äta och inte.

Bildkälla.

3. De dricker ur pygmékoppar

Dricker du kaffe, vatten eller vin hos en pensionär hälls det upp i koppar och glas i storlekarna av kappsyler. I dag blir vi serverade kaffe i 2-litersmuggar och vin i glas som kan liknas vid akvarium. Vi lever inte under utvandrarnas tid. 

Bildkälla.

4. De går sakta

Du har försovit dig rejält och sprintar genom tunnelbanestationen för att vinna minuter. Plötsligt hamnar du bakom en kort, puckelryggad liten gumma som tar ett steg varannan minut, bakom dig, där står en till likadan. Du är nu dubbelmackad bakom två pensisar och tar dig ingenstans. 

Winning. 

Bildkälla.

5. De tror sig alltid veta bäst. ALLTID. 

Spelar ingen roll om du är docent i partikelfysik – är du under 70 år är ju en piss i Mississippi som inte vet någonting om livet. 

Bildkälla.

6. De ger sig själva rätten att bete sig hur som helst bara för att de levt längre än du

De kan knuffas på affären, glidtackla dig in bland apelsinerna, hoppkicka dig i ryggslutet i busskön, göra en nacksving på dig inne på restaurangen samt kasta sin rullator i ansiktet på dig. Men det spelar ingen roll för – du ska ha respekt för de äldre.

Nuff said. 

Bildkälla.

7. De tar din sittplats

Det är mitten av december och utanför dörren väntar en sjuhelsikes snöstorm. Efter att ha gått på en 40 minuters polarexpedition har du ÄNTLIGEN lyckats ta dig till tunnelbana, hoppat på och letat upp en plats vid fönstret där du kosat ned dig i din dunjacka och dragit på en härlig ljudbok.

Plötsligt dyker Birgit 84 + upp bredvid och tittar på dig med vädjande blick. Det enda du vill göra är att vänligt be Birgit att "fuck off". Men i stället ställer du dig upp och lämnar över drömplatsen för att själv stå upp hela resan till Hässelby. 

Bildkälla.

8. De ger dåliga tv-program tittarsiffror

Varför i helvete sänds program som "Dobidoo" och Glamor? Har de ens tittarsiffror? Jo men självklart har de det Det är nämligen pensionärernas ljusglimtar i vardagen att få sitta med en torr kubb och en kapsyl kaffe och titta på 

Bildkälla.

9. De ger dig äckligt godis

Det spelar ingen roll om du så får det i julklapp eller under en "bus eller godis"-runda. Har du någon gång varit med om att en pensionär ger dig en påse fyllt av sura S-märken, lakrits, choklad och center? Nej. När du öppnar påsen möts du istället av en sedvanlig Bridgeblandning, marmeladbollar eller choklad med 90% kakao.

Bildkälla.

10. De är de värsta kunderna

Har du någonsin jobbat på Ica, café eller en teknikbutik vet du vad jag snackar om. 

Bildkälla.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...