Zara Larsson.
1 av 3
Zara Larsson. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Och Twitter.
2 av 3
Och Twitter.
Go Zara!
3 av 3
Go Zara!

Zara Larsson: "Om mina bästa kompisar blir utsatta är det klart att det rör mig också"

Zara Larsson om sociala medier och ämnen hon brinner för.


Stjärnskottet Zara Larsson, 16, har haft ett minst sagt hektiskt år, men inte bara på grund av hennes talang. Med 95 600 följare på Twitter och 450 000 följare på Instagram äger hon på de sociala medierna. 

Uttrycker sig på Twitter

– Twitter är det bästa sociala mediet, där finns ju allt. Det låter kanske konstigt att säga att jag inspireras av all skit som händer, men på något sätt är det det som får en att engagera sig, säger hon i en intervju med Dagens Industri. 

Orädd

Zara är inte rädd för att uttrycka sig och skapa debatt. Hon har under det senaste året lyckats skapa flera rubriker på grund av hennes inlägg om feminism och antirasism – ämnen som ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag själv är privilegierad svensk, kommer från en bra familj, men jag har knappt en enda kompis som är helsvensk. Om mina bästa kompisar blir utsatta i vardagen, då är det klart att det rör mig också, säger hon.

Det är på kvällen som tankarna kommer för Zara. 

– Jag brukar sitta hemma och bli så arg när jag läser dumma grejer. Whoooooaah. De flesta inläggen kommer på kvällen. Det händer mest i mitt huvud på kvällen, ingen tvekan om det. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.