7 steg du går igenom under en vit månad

En vit månad är ett vanligt löfte. Men hur går det till? Tanken är att du inte ska dricka någon alkohol.


1. Du drabbas av grov ångest
Första dagarna känner du dig förmodligen som Renton när han ligger inlåst i ett tråkigt rum i "Trainspotting". Du svettas, är bakis fastän du inte dricker längre och allt luktar illa. Du tror att din själ ruttnar från insidan. Men lugn – det är bara nyårs-bubblet som måste ut någonstans. Det blir bättre.

2. Du isolerar dig
För att slippa se alla lyckliga och fylleglada vänner så isolerar du dig hemma i sängen med ett dussin teveserier, några härliga tidningar och lite porr. Livet leker.

3. Du stalkar alla du känner
I stället för att ligga och stirra i taket så stirrar du i mobilen och stalkar sönder din flört på Instagram och får nöja dig med att lika dina polares galna festbilder. Och varje morgon du vaknar så tänker du: "undrar just vad jag missade för roligt igår". Och förmodligen missade du inget speciellt. Nej, Avicii gjorde inget överrasknings-gig på din lokala Dovas och Channing Tatum var förmodligen inte heller på Kåken den här helgen.

4. Du är svinrik
Inga svindyra svarttaxiresor, inga "kung i baren"-krognotor ("det e luuuuugnt jag tar det!") och ingen onödig nattmat på McDonalds. I slutet av månaden kommer ditt banksaldo att tacka dig.

5. Du ser ut som en supermodell
Efter en sisådär två veckor sans vodka redbull så ser du ut som en supermodell. Utan att ha tränat en enda gång. Dina mörka ringar under ögonen är ett minne blott, och den där plufsiga känslan som gjorde att du såg ut som Elvis Presley mot slutet är helt puts väck. Och visst har du fått en underbar glow?

6. Du har inte bråkat med någon på flera veckor
Din vita månad lider mot sitt slut och du inser att du inte har bråkat med någon på flera veckor. Du har inte fylleringt och skällt på ditt ex, du har inte armbågat störiga tjejer eller killar på krogen och du har inte sulat en varmkorv i ansiktet på en brat vid kiosken på Stureplan på flera dagar. Heja dig!

7. Du blir skitfull av att titta på en öl
Så är din vita månad slutligen över och det är dags för att ta ett trevligt glas med kollegorna på en after work. Du känner att hela rummet snurrar efter att ha luktat på en öl, raggar på receptionisten och chefen, klär av dig alla kläder under ett sällskapsspel och vaknar på morgonen med 14 missade samtal från polisen, en notifikation om att du är avstängd från Instagram och 55 färre vänner på Facebook. Härliga alkohol! (Not).

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.