Jan Guillou har aldrig provat kändisvin.
1 av 4
Jan Guillou har aldrig provat kändisvin.
Fram tills nu det vill säga.
2 av 4
Fram tills nu det vill säga.
Här provar han Maria Montazamis vin.
3 av 4
Här provar han Maria Montazamis vin.
Vad han tycker om det kan du se i klippet nedan.
4 av 4
Vad han tycker om det kan du se i klippet nedan.

Jan Guillou tvingas smaka kändisviner i TV – "Jag vill inte"

Jan Guillou är inte vidare imponerad av Maria Montazamis vin.


Jan Guillou har tidigare berättat om sitt förakt till kändisviner. I en kolumn för Aftonbladet skriver han att det blivit en inflation av kändisviner och att han ser det som ett slags bedrägeri:

– Det har nu gått sån inflation i kändisvinerna att till och med okända kändisar hyr ut sitt namn till buteljerna. Jag får alltså onda vibbar av bedrägeri. Eller än värre någon sorts konspiration med betydligt djupare avsikter än att bara kränga skitvin med kändisintyg. Ty vinkonspirationer har förekommit i vårt land. Som när staten skulle lära svenskarna att dricka mer vin och mindre brännvin.

Tvingas dricka kändisvin i TV

Många känner igen Niklas Källner som den sköna killen på stan i programmet "Skavlan". Men nu har Niklas fått en egen show som heter "I särklass med Niklas" dit han tar olika gäster som intervjuas. En av hans senaste gäster var Jan Guillou och vad kunde då vara mer lämpligt än att bjuda på ett glas kändisvin.

– Ne men jag vill inte dricka sånt där, säger Guillou till Niklas – men han tvingas snart ge upp och testa bland andra Maria Montazamis och Per Morbergs vin.

Vad han tycker om vinet kan du se i klippet nedan:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du kändisvin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

2 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?