Zara snackar bröst och sexualisering på Instagram.
1 av 3
Zara snackar bröst och sexualisering på Instagram.
Zara frågar flöjlarna varför kvinnokroppen sexualiseras medan mannens inte gör det.
2 av 3
Zara frågar flöjlarna varför kvinnokroppen sexualiseras medan mannens inte gör det.
En av många anledningar till varför vi älskar Zara <3
3 av 3
En av många anledningar till varför vi älskar Zara <3

Kan du svara på Zara Larssons bröstfråga?

Zaras bröstfråga har fått oss att gnugga geniknölarna ordentligt.


Under måndagsnatten ställde Zara Larsson en fråga till sina 773 000 Instagramföljare. Frågan sångerskan ställde handlade den här gången om sexualiseringen av den kvinnliga kroppen.

Zara laddade upp en tvådelad bild som föreställer en man och en kvinna som båda ligger i bara överkroppar och blottar sina bröst. Under bilden diskuterar Zara hur det kommer sig att kvinnans kropp sexualiseras medan mannens inte sexualiseras på samma sätt.

– Är kvinnan på bilden under hotfull? Mer hotfull än mannen? Gör hon någon slags konstig grej med sin kropp så att den förvrids till något annat än mannens? Hon ligger i en säng, precis som mannen, och gör absolut ingenting, skriver Zara och fortsätter:

– Hon chillar ju bara. Trots det så ser jag i kommentarsfältet hur folk sexualiserar kroppen under på ett vidrigt sätt. Kvinnors kroppar förminskas, döms, censureras, raderas, objektifieras och kriminaliseras. Varför?

Bra fråga kan man tycka.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

1 timme sedan

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

2 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.