Zara fick pris för bästa kvinnliga artist.
1 av 3
Zara fick pris för bästa kvinnliga artist. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Stjärnan fick även en extra hyllning.
2 av 3
Stjärnan fick även en extra hyllning. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
– Det känns fantastiskt, sa Zara till publiken.
3 av 3
– Det känns fantastiskt, sa Zara till publiken. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Så hyllades Zara Larsson under det stora musikeventet

Zara Larsson fick en oväntad hyllning från en annan artist.


Det var under onsdagen som Aftonbladets musikgala Rockbjörnen gick av stapeln. Kungsträdgården i Stockholm fylldes till bredden när fans, arrangörer och artister samlades för en kväll utan dess like.

Kvällen bjöd på uppträdanden, show och prisutdelning. Totalt delades nio stycken Rockbjörnar ut. Men sedan hände någonting oväntat.

"Artisten hyllade Zara Larsson"

Plötsligt dök operasångerskan Malena Ernman upp på scenen för att dela ut priset för "Årets kvinnliga liveartistt". Priset gick till ingen mindre än Zara Larsson, och Ernman sparade inte på krutet när det kom till att motivera varför:

– Det krävs mod att driva sina åsikter i ett samhälle där förändring är samma sak som rädsla. Det krävs styrka att gå emot strukturer som begränsar halva befolkningen.

"Det känns det fantastiskt"

Zara hoppade glatt upp på scenen och tog emot sitt pris.

– Det här känns helt fantastiskt. Jag var inte så nervös, jag har redan gjort så mycket i år och allt har gått så bra, så detta var som en bonus. Lush är fortfarande etta och det är tack vare er, sa Zara till publiken.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.