Castingansvariga: "Så kommer du med i Paradise Hotel"

Det blir en ny säsong av Paradise Hotel år 2016 och redan nu kan du börja ansöka. Nyheter24 tog ett snack med programmets castingansvarige Nicole Rydén för att veta vad som krävs för att komma med.


Vi säger att jag skickar in min ansökan. Vad är det första ni kollar på?

– Jag är bara intresserad av väldigt seriösa ansökningar, den som söker ska vilja vara med och ska ha tänkt igenom det innan.

Väl på plats. På vilket sätt visar man sina bästa sidor?

– Du ska inte säga saker som du tror att jag vill höra. Det märker jag ofta. Du vill ju ha en bra helhetsbild av personen och vilka sköna egenskaper den har.

Går vissa grejer hem mer än andra?

– Det är alltid positivt om du är härliga, bjuder på dig själv och självklart – fungerar en i en grupp.

Ger det förtur om man "skulle kunna tänka sig att ha sex i tv?"

– Sexet är bara ett bränsle där inne och mer ett resultat av att folk där inne börjar tycka om varandra.

Vad går fetbort?

En käftig attityd.... Många har uppfattningen av att de ska ha nån speciell attityd eller jargong – vilket alltid faller platt. Var härlig och öppen i sinnet i stället. Kom in med en bra attityd.

Hur är det rent psykiskt?

– Ett viktigt kriterium är att du ska klara av att vara inne på ett hotell i ett annat land under flera veckor.

Rent utseendemässigt då?

– När jag öppnar ansökningarna och kollar på bilderna vill jag gärna se glada människor som ser naturligt härliga ut. Skippa gärna filters för då syns det inte riktigt vem du är, säger hon och fortsätter:

– Som deltagare i Paradise Hotel är du väldigt naken och "exposed" i tv-rutan, de som är bekväma framför kameran beter sig efter det också.

Ok, någonting mer man ska tänka på?

– Det många tror är att det är "bara ska skickas in ett brev och sen är det klart", men det är många processer innan du är klar. Både fysiska och psykiska. Det ska kollas upp brottsregister osv. Men framförallt så måste du kliva in i huset med glad och öppen själ, inte för att du vill "hämnas på samhället" eller liknande. Det kommer inte att hålla.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du sugen på att söka?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.