1 av 3
- Foto: TT Bild
Konflikten är fortfarande inte löst.
2 av 3
Konflikten är fortfarande inte löst. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Den pågår just nu.
3 av 3
Den pågår just nu. - Foto: TT

Tv-bråket fortsätter – oklart när kanalerna kommer tillbaka

Över 900 000 svenskar har blivit av med flera populära tv-kanaler, däribland kanal 5. Detta på grund av ett bråk mellan Telenor och Discovery Networks – ett bråk som de lovade att lösa så fort som möjligt. Men det är fortfarande tvärstopp.


Telenor och Discovery Networks kunde inte enas på tisdagen om ett nytt avtal som innebär att Telenors kunder får tillbaka kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport i rutan.

– Vi jobbar hårt för att hitta en lösning. Vi tycker att det är beklagligt att det går ut över tittarna, säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sverige.

Konflikten handlar om att Discovery Networks har genomfört en prishöjning, samt kräver att Telenors kunder ska betala för ytterligare kanaler som de inte kan välja själva.

– Det är en oproportionerlig prisökning, det handlar om flera hundra miljoner. Hade det varit småsummor skulle den här situationen inte ha uppstått, säger Aron Samuelsson, presschef på Telenor.

Dan Panas på Discovery Networks slår tillbaka kritiken.

– Allt vi begär att Telenor ska ersätta oss på samma nivåer som alla andra distributörer ligger på, säger han.

Telenor tror att de kan komma fram till en lösning redan denna vecka.

– Men jag kan inte lämna någon garanti, säger Samuelsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.