Eurovision-vinnaren Ukraina kan diskas

Ukrainas vinnarlåt kan ha brutit mot reglerna.


Enligt ESCToday framförde artisten delar av låten på en konsert i maj – vilken kan bryta mot reglerna, berättar Expressen.

Enligt källor ligger ärendet under utredning.

Artikeln är uppdaterad

Under torsdagen vid lunchtid skickade EBU skickat ut ett pressmeddelande där de bekräftar dagens uppgifter om att de har undersökt Jamalas för tidiga framförande, men skriver också att de trots regelbrottet inte valt att diska låten, berättar Expressen.

– Videon visar en liten konsert och har bara setts av ett hundratal personer, innan den upptäcktes under de senaste dagarna. EBU har därför beslutat att videon inte gav Jamala en orättvis fördel under Eurovision Song Contest och därför kommer låten inte att diskas", skriver EBU i pressmedelandet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.