50 Cent ska ha sjungit ett olagligt ord under en spelning och nu kommer han behöva betala böter.
1 av 3
50 Cent ska ha sjungit ett olagligt ord under en spelning och nu kommer han behöva betala böter. - Foto: TT
Ordet rapparen sjöng ska ha varit "motherfucker", och på ön är det olagligt att svära offentligt.
2 av 3
Ordet rapparen sjöng ska ha varit "motherfucker", och på ön är det olagligt att svära offentligt. - Foto: Ap
Så nu kommer rapparen behöva stanna tills på måndag för att betala sina böter i domstolen.
3 av 3
Så nu kommer rapparen behöva stanna tills på måndag för att betala sina böter i domstolen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

50 Cent gripen av polis – för det han sjöng på scen

Det var under en spelning på lördagkvällen som rapparen sjöng det olagliga ordet, som var tillräckligt för att han skulle gripas av polis.


Rapparen gjorde ett framträdande på den karibiska ön Saint Kitts, men direkt efteråt blev han arresterad av polis eftersom han sjungit ett olagligt ord i en av sina låtar, skriver TMZ.

50 Cent, eller Curtis Jackson, som han egentligen heter sjöng ordet "motherfucker" i en låt, vilket tydligen inte är tillåtet på ön. Innan konserten hade den 40-åriga rappen blivit varnad att inte använda svordomar på scen.

Men DJ:n hade inte med sig någon svordomsfri uppsättning av låtarna, och 50 Cent tog inte heller bort mikrofonen från munnen när han sjöng ordet.

Så efter konserten, som hade 40 000 besökare, greps alltså rapparen och fördes till polisstationen, anklagad för att ha svurit offentligt. Han måste också stanna kvar på ön tills på måndag då han ska till domstolen för att betala sina böter för företeelsen, skriver TMZ.

Hur mycket han kommer behöva betala är fortfarande oklart, men rapparen DMX råkade ut för samma sak 2003 och då behövde han betala 376 dollar i böter, vilket motsvarar cirka 3100 svenska kronor, rapporterar New York Daily News.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 14-åriga Dennis som fick sin dröm uppfylld när han fick sjunga tillsammans med Linda Pira.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du man borde få svära på scen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.