Kändisarnas sexiga frisyrer

Robinson-Mirre: Stockholmarna vill ha det kortkort i vår.


Våren har äntligen trängt sig förbi vintern. Mössan har åkt av och håret är en katastrof. Precis som det brukar vara. Men stressa inte. Med några råd från frisyrernas trendguru Mariana "Mirre" Hammarling är du snabbt helt rätt.

Först gäller att inte lockas av att färga håret hemma. I alla fall inte i gult.

–Det går av och ser uringult och billigt ut. Man ser dessa färgningar överallt men de är absolut ute, säger Mirre till Nyheter24.

Däremot kommer man att se väldigt mycket röda nyanser, i både varmt och kallt. Det är vårens stora trend, med brytningar av lite orange-guldiga passéer. Men kom ihåg, det är inte den här folie-slingseffekten man är ute efter i vår, utan mer kraftiga färgskiftningar. Det ska harmonisera och inte skapa kontraster.

Kortkort i vår

På gatan kommer man se mycket kortare frisyrer hos både killar och tjejer.

–Jag har aldrig klippt så mycket kort som jag gör nu. Frisyren går hem hos folk från Södermalm, Östermalm. Ja, även de utanför Stockholm vill få håret kortklippt, säger Mirre till Nyheter24.

När det gäller tjejer är det mycket kortare än bobben som gäller. Så som Victoria Beckham klippte sig förra våren. Nu vågar stockholmarna göra likadant. En annan sak som kommer starkt i vår är 50-tals hårbanden, och de ska inte sitta som pannband, utan börja vid hårfästet.

Killar ska ha det ännu kortare

– Grabbarna har inte snaggat i nacken men det ska absolut inte vara den här halvlånga backslick-längden. Den är helt ute. Typ en jämn längd på kanske 4 till 5 centimeter är bra.

Och även killarna har lagt till med färg i vår, även om det inte syns så mycket.

– Det ska bara förstärka den färg redan har. Lite lite mörkare gör att håret ser kraftfullare ut och ögonen kommer fram, säger Mirre till Nyheter24.

Mer vårinspiration hittar du bland kändisarna i bilspelet ovan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.