1 av 2
2 av 2

PH-Tarzan berättar om nära döden-upplevelsen: "Hade jag satt mig på flyget hade jag varit död"

Jiar Tarzan Raza berättar om händelsen som var nära att kosta honom livet.


Jiar Tarzan Raza är en av årets Paradise Hotel-deltagare. Han har mins sagt gjort avtryck och är en av de mest färgstarka inne på hotellet.

Men det var inte allt för länge sedan livet var annat än blått vatten, drinkar och lyxhotell. Jiar var med om en händelse som kunde kostat honom livet.

– Ja jag var i Prag 2014 tillsammans med lite polare. Rökte i vanlig ordning men blev lite förkyld och började hosta så brutalt så att jag höll på att spy varje gång, berättar han för Nyheter24.

– Sen kom dagen då vi skulle åka buss hem i över 20 timmar, så den resan blev ju som den blev, jävligt jobbig.

"Åkte in på akuten"

Jiar kände en dag att han inte alls mådde bra så bestämde sig för att åka in till akuten.

– Men sen när vi hade kommit hem så gick jag en dag på avenyn tillsammans med en vän, så känner jag plötsligt att jag får jag svårt att andas, så jag åker in till akuten men blir hemskickad fem timmar senare. Lägger mig o sover i ett par timmar tills de ringer och läkaren tvingar mig tillbaka till sjukhuset för att det var viktigt.

– Efter fyra-fem dagars tester så kommer de fram till att jag fick luftvägskatarr, svamp i lungorna, hål i lungorna, luft utanför lungorna och runt hjärtat. Han frågade hur jag tog mig hem från Prag och jag svarade buss. Då sa han; "hade du flugit hem så hade du förmodligen dött för att luften runt hjärtat hade klämt sönder hjärtat". Rätt sjukt faktiskt, berättar Tarzan.

Men gud vilken änglavakt. Hur mår du i dag?

– Ja i dag mår jag bara fint, svarar han.

Tarzan berättade nyligen att han aldrig druckit en droppe alkohol i hela sitt liv. Läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.